A kereskedelmi szövetség előnyösnek tartaná a készpénzben adható cafeteriát
Előnyősnek tartaná a készpénzes cafeteria-juttatást az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), amely hétfői közleményében ezt azzal indokolta, hogy a juttatásban részesülő alkalmazottak szabadon költhetik el az összeget bármilyen áru- vagy szolgáltatás vásárlására, és kedvezőnek tartják azt is, hogy az Erzsébet utalvánnyal járó költségek és veszteségek a készpénzes rendszerben megszűnnek.
A szervezet hangsúlyozta, a cafeteria-szabályok egyik legfontosabb várható módosítása, hogy az Erzsébet étkezési utalvány megszűnne, ugyanakkor 100 ezer forint cafeteria-juttatás készpénzben lenne adható.
Az Erzsébet utalvány négy kézen fordul meg, ami nem kevés költséggel és adminisztrációval jár; az utalványt a munkáltató megrendeli, átadja az alkalmazottnak, aki beváltja, majd az utalványt elfogadó boltos, vendéglős az elszámolás során visszajuttatja a kibocsátónak – fejtette ki közleményében az OKSZ.
A szövetség hangsúlyozta: az étkezési utalványok piaca 10 milliárdos nagyságrendű költséget jelent a munkaadóknak és a beváltóhelyeknek, valamint ehhez még hozzá lehet számítani a beváltatlan utalványokat is, több milliárd forint értékben.
Az OKSZ úgy véli, a készpénzes cafeteria elköltésénél megmaradhat a bolti költés súlya, mivel eddig is ez volt a legvonzóbb cafeteria-elem az alkalmazottak körében.
A kereskedelmi szövetség ugyanakkor döntő kérdésnek tartja, hogy milyen erős marad a cafeteria-juttatás a bérgazdálkodásban, egyes megszűnő elemek pedig milyen belső átalakulást okozhatnak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Eltérően értelmezi a versenyhivatal vizsgálatainak eredményeit a kereskedelmi szövetség és a versenyhatóság
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH)…
Tovább olvasom >A GVH vizsgálatai szerint nem a kiskereskedelem a ludas az áremelkedésekben
Nem a kiskereskedelem a felelős a tej, a tejtermékek és…
Tovább olvasom >Az OKSZ értékelése az élelmiszer inflációról
„Az élelmiszerek vártnál nagyobb (éttermi árak nélkül is 4,6 százalékos)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kutatás: Óriási a szakadék a turisták környezettudatossága és valós utazási szokásai között
Bár egyre több turista vallja magát környezettudatosnak, utazási szokásaikban ez…
Tovább olvasom >Csak egyszerű alapanyagokból! Vágod? – A nap videója
Főleg tofu és uborka. De ahogy tálalják… Persze késkezelésből azért…
Tovább olvasom >Mit rejt a fehérneműd? – A nap képe
A divattervező Calvin Klein provokatív reklámkampányokat használt arra, hogy párbeszédet…
Tovább olvasom >