A kereskedelmi szövetség előnyösnek tartaná a készpénzben adható cafeteriát
Előnyősnek tartaná a készpénzes cafeteria-juttatást az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), amely hétfői közleményében ezt azzal indokolta, hogy a juttatásban részesülő alkalmazottak szabadon költhetik el az összeget bármilyen áru- vagy szolgáltatás vásárlására, és kedvezőnek tartják azt is, hogy az Erzsébet utalvánnyal járó költségek és veszteségek a készpénzes rendszerben megszűnnek.
A szervezet hangsúlyozta, a cafeteria-szabályok egyik legfontosabb várható módosítása, hogy az Erzsébet étkezési utalvány megszűnne, ugyanakkor 100 ezer forint cafeteria-juttatás készpénzben lenne adható.
Az Erzsébet utalvány négy kézen fordul meg, ami nem kevés költséggel és adminisztrációval jár; az utalványt a munkáltató megrendeli, átadja az alkalmazottnak, aki beváltja, majd az utalványt elfogadó boltos, vendéglős az elszámolás során visszajuttatja a kibocsátónak – fejtette ki közleményében az OKSZ.
A szövetség hangsúlyozta: az étkezési utalványok piaca 10 milliárdos nagyságrendű költséget jelent a munkaadóknak és a beváltóhelyeknek, valamint ehhez még hozzá lehet számítani a beváltatlan utalványokat is, több milliárd forint értékben.
Az OKSZ úgy véli, a készpénzes cafeteria elköltésénél megmaradhat a bolti költés súlya, mivel eddig is ez volt a legvonzóbb cafeteria-elem az alkalmazottak körében.
A kereskedelmi szövetség ugyanakkor döntő kérdésnek tartja, hogy milyen erős marad a cafeteria-juttatás a bérgazdálkodásban, egyes megszűnő elemek pedig milyen belső átalakulást okozhatnak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Megszólalt a MOHU a visszaváltási limit kapcsán
A MOHU október 26-tól 5000 forintra mérsékelte az italcsomagolások visszaváltásánál…
Tovább olvasom >Megvannak az idei Fenntarthatóság szimbóluma verseny nyertesei
A Trade magazin ötödször hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot.…
Tovább olvasom >Az OKSZ optimista a kötelező akciózás kivezetése kapcsán
Július elseje óta Magyarországon megszűnt a kötelező bolti akciózás, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >