A kávé napja: kávékóstoló az Erzsébet téren
A hazai és a nemzetközi kávévilág vezető szakemberei avatják be a közönséget a minőségi kávék titkaiba az Akvárium Klubban vasárnap A kávé napja elnevezésű rendezvényen, melynek programjában kóstolók, szakmai előadások és baristaverseny is szerepel.
Szeptember végén számos országban ünneplik a kávé világnapját: a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges kóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket világszerte – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.
Mint emlékeztettek, Magyarországon hetedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, hogy az érdeklődőket bevezessék a kávé ízgazdag világába, idén pedig minden eddiginél gazdagabb programmal készülnek.
Nyolc mikropörkölő mutatkozik be termékeivel. Kiállít a By Beans Coffee, amely nemcsak svéd kávéját, hanem annak nemzetközi hírű pörkölőjét, Per Nordbyt is elhozza.
Jelen lesz a Casino Mocca, látványos standdal jön a Goosebumps.Coffee, ezúttal kiegészülve a 42 Coffee-val. A Lucky Cap Micro Roastery a Bányai Coffee-val és egy mozielőzetessel debütál, bemutatkozik a Steamhouse Café és a görög csúcskávé, a TAF.
Új vendég lesz az Impresso Coffee Lab, az olasz vonalat pedig a Caffé Vergnano erősíti. Kiegészítők a But First Coffee standján, kávékoktélok az Agárdi Bárban, csokik és egyéb finomságok pedig a Csokizóna asztalánál várják az érkezőket.
A Göteborgból érkező Per Nordby előadásában a pörkölőként a kávéfarmerekkel kialakított hatékony együttműködésről mesél, majd Lonkai Márton (Steamhouse Café) tart előadást a 90+ kategóriás csúcskávékról.
Lévai Balázs és csapata Bányai László Costa Rica-i magyar kávéfarmer és Tóth Sándor, a szekszárdi Lucky Cap pörkölő alapítójának szakmai egymásra találásáról forgatott filmet az elmúlt hónapokban, melynek előzetese A kávé napján lesz látható; ezt követően az Egyesület a Magyar Kávékultúráért tagjaival zajlik beszélgetés.
A délután második felében a Brew Barista Gambling nyújt alkalmat arra, hogy egy kötetlenebb szakmai megmérettetésben vegyenek részt az alkotókedvű baristák. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >Miért fizetünk többet a reggeli koffeindózisért?
Azt gondolom, kevesen tudunk sikeresen elkezdeni egy átlagos napot egy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >