A jó éttermek osztódással szaporodnak?
A címben feltett kérdésre a válasz: igen, bár ezt az „osztódást” legtöbbször franchise nevezik, és a jelző inkább a koncepció minőségére utal. Van azonban, amikor egy nagy séf műhelyéből indul ki egy fiatal, érett szakács, hogy saját konyhát vezessen. Mint új méhkirálynő rajzik ki a háromszor a világ legjobb éttermének választott koppenhágai Nomából Matt Orlando is, aki a nem is régen trónra ültetett René Redzepi mellett több mint két éve konyhafőnöki rangban dolgozik.
Az döntés egyértelmű haszonélvezője a dán főváros: Orlando ugyanis marad, Amass nevű éttermét Koppenhága kikötőjének egy látványos pontján nyitja, a tervek szerint július 1-ején. Nem az „új északi stílust” követi, szerinte üzletének vendégei észre kell majd, hogy vegyék, hogy a szakács amerikai. Hogy az alapanyagokkal szemben korábban kialakult saját attitűdjét újra felfedezhesse – fogalmaz –, szakmai körutazásra indul Brazíliába, Japánba és Ausztráliába.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >