Nem lesz olajos a kezünk az új japán chipseszacskóval
A módszer bármilyen snack típusú étel snack itallá történő átalakításához használható, sőt akár magunk is készíthetünk ilyen adaptert – írja az origo.
Akik szeretik a burgonya chipset, főleg más tevékenység, mint például meccsnézés, internetezés vagy társalkodás közepette, azok gyakran megtapasztalhatják, hogy a nassolás folyományaként olajos lesz a kezük, amivel aztán a számítógéphez, távirányítóhoz vagy a telefonjukhoz nyúlnak, és összekennek vele mindent, akár még a kanapét vagy a szőnyeget is.
Ezt a kellemetlenséget igyekszik megszüntetni a japán Nara prefektúra Kashihara városában székelő Zyplus cég terméke. A vállalkozás elsősorban wellness jellegű cikkek gyártásával foglalkozik, de Poterapper néven egy olyan terméket is gyárt, mely lehetővé teszi, hogy úgy fogyasszuk el a burgonyachipset, mintha innánk, ezáltal nem szennyezzük vele össze a kezünket.
A Poterapper tulajdonképpen egy kis műanyag adapter, amellyel kiöntő nyílássá alakítjuk a chipes zacskó sarkát, miután egy ollóval levágtuk azt. Az adapter alsó részét benyomjuk a zacskóba a frissen kialakított nyíláson, majd kívülről rácsavarjuk a külső részt, ezzel stabilizáljuk a zacskó és az adapter kapcsolatát, hiszen a zacskó sarka az adapter belső és külső része közé szorul a csavarás során. Az így kialakított nyílást egy harmadik elemmel, a rácsavarható kupakkal bármikor vissza is tudjuk zárni. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Bezárja sanghaji gyárát a Yakult, átszervezéssel erősítene Kínában
A japán Yakult Honsha Sanghajban működő gyárának bezárásával tenné versenyképesebbé…
Tovább olvasom >Németországban 70%-kal nőttek a snackekre fordított költések
Jelentősen megugrott a németek snackfogyasztása az elmúlt években: a YouGov…
Tovább olvasom >A klímaváltozás veszélyezteti Japán híres rizstermelését
A klímaváltozás nemcsak a magyar gazdákat sújtja, de Japánban is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >