Nem lesz olajos a kezünk az új japán chipseszacskóval
A módszer bármilyen snack típusú étel snack itallá történő átalakításához használható, sőt akár magunk is készíthetünk ilyen adaptert – írja az origo.
Akik szeretik a burgonya chipset, főleg más tevékenység, mint például meccsnézés, internetezés vagy társalkodás közepette, azok gyakran megtapasztalhatják, hogy a nassolás folyományaként olajos lesz a kezük, amivel aztán a számítógéphez, távirányítóhoz vagy a telefonjukhoz nyúlnak, és összekennek vele mindent, akár még a kanapét vagy a szőnyeget is.
Ezt a kellemetlenséget igyekszik megszüntetni a japán Nara prefektúra Kashihara városában székelő Zyplus cég terméke. A vállalkozás elsősorban wellness jellegű cikkek gyártásával foglalkozik, de Poterapper néven egy olyan terméket is gyárt, mely lehetővé teszi, hogy úgy fogyasszuk el a burgonyachipset, mintha innánk, ezáltal nem szennyezzük vele össze a kezünket.
A Poterapper tulajdonképpen egy kis műanyag adapter, amellyel kiöntő nyílássá alakítjuk a chipes zacskó sarkát, miután egy ollóval levágtuk azt. Az adapter alsó részét benyomjuk a zacskóba a frissen kialakított nyíláson, majd kívülről rácsavarjuk a külső részt, ezzel stabilizáljuk a zacskó és az adapter kapcsolatát, hiszen a zacskó sarka az adapter belső és külső része közé szorul a csavarás során. Az így kialakított nyílást egy harmadik elemmel, a rácsavarható kupakkal bármikor vissza is tudjuk zárni. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Az amerikai RTD-koktélok piacán törekszik nagyobb részesedésre a japán Suntory
A japán Suntory Holdings a szeszes italok terén megszerzett szakértelmére…
Tovább olvasom >Japán hazánk kiemelt mezőgazdasági partnere
A magyar uniós elnökség prioritásairól, az élelmiszerpazarlás csökkentéséről, és állategészségügyi…
Tovább olvasom >Pringles Ketchupos ízesítésű snack
Megérkezett a legújabb Pringles-íz. A ketchupízű chipsekkel csípős, bizsergető csavarban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Paradigmaváltás küszöbén az élelmezésben – A Lánchíd Klub szeptemberi ülésének vendége volt: Szöllősi Réka élelmiszer-politikai szakértő
Hátrányból indulunk! Egy globális paradigmaváltás küszöbén állunk! 2030-ig a G20…
Tovább olvasom >BMI: Mélyülő zsugorodás októberben
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított októberi értéke: 47,6.…
Tovább olvasom >GKI: Versenyképességi reformok szükségessége az EU-ban és Magyarország szerepe a változásokban
Az Európai Uniónak jelentős reformokra van szüksége a Draghi jelentés…
Tovább olvasom >