Nem lesz olajos a kezünk az új japán chipseszacskóval
A módszer bármilyen snack típusú étel snack itallá történő átalakításához használható, sőt akár magunk is készíthetünk ilyen adaptert – írja az origo.
Akik szeretik a burgonya chipset, főleg más tevékenység, mint például meccsnézés, internetezés vagy társalkodás közepette, azok gyakran megtapasztalhatják, hogy a nassolás folyományaként olajos lesz a kezük, amivel aztán a számítógéphez, távirányítóhoz vagy a telefonjukhoz nyúlnak, és összekennek vele mindent, akár még a kanapét vagy a szőnyeget is.
Ezt a kellemetlenséget igyekszik megszüntetni a japán Nara prefektúra Kashihara városában székelő Zyplus cég terméke. A vállalkozás elsősorban wellness jellegű cikkek gyártásával foglalkozik, de Poterapper néven egy olyan terméket is gyárt, mely lehetővé teszi, hogy úgy fogyasszuk el a burgonyachipset, mintha innánk, ezáltal nem szennyezzük vele össze a kezünket.
A Poterapper tulajdonképpen egy kis műanyag adapter, amellyel kiöntő nyílássá alakítjuk a chipes zacskó sarkát, miután egy ollóval levágtuk azt. Az adapter alsó részét benyomjuk a zacskóba a frissen kialakított nyíláson, majd kívülről rácsavarjuk a külső részt, ezzel stabilizáljuk a zacskó és az adapter kapcsolatát, hiszen a zacskó sarka az adapter belső és külső része közé szorul a csavarás során. Az így kialakított nyílást egy harmadik elemmel, a rácsavarható kupakkal bármikor vissza is tudjuk zárni. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
A magyar prémium élelmiszerekre van a legnagyobb kereslet Japánban
A Csendes-óceáni térség egyik legfontosabb élelmiszer- és ital szakkiállításán szervezett…
Tovább olvasom >Harminc országba szállítja majd Győrből az új snackjét az Intersnack Magyarország
Megkezdte az új, burgonya alapú snackje készítését a győri üzemében…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >