A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már az alapvető feladatokat ellátó dolgozók is. Megoldásként Frankfurtban egyedülálló pilotprojekt indult a menekültek és bevándorlók alacsony küszöbű képzésére a vendéglátás és szállodaipar területén.
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
A Német Szálloda- és Étteremszövetség, a Genussakademie főzőiskola és a Munkaügyi Hivatal összefogott, hogy segítsenek azoknak, akik érdeklődnek a szakma iránt, de még hiányosak a nyelvi vagy szakmai ismereteik. A résztvevők számára a képzés teljesen ingyenes. A „Genussakademie” három területen kínál képzést: konyhai kisegítő, felszolgáló és szobalány munkakörökben. A 2-3 hónapos tanfolyamok gyakorlati felkészítést, rövid szakmai gyakorlatot, és akinek szüksége van rá, szaknyelvi oktatást is magukban foglalnak. Előzetes képesítés nem szükséges, így a résztvevők azonnal elkezdhetik a tanfolyamot. //
Kapcsolódó cikkeink
Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >Felpörgetve
Az energiaitalok piaca sikeres évet zárt 2024-ben, miközben egyre szélesebb…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
120 ezer diák dolgozik a nyáron: itt vannak a legjellemzőbb órabérek
Nem meglepő módon a nyári szezon a legintenzívebb időszak a…
Tovább olvasom >„Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim”
Sorozatunkban ezúttal Kolozs Attila, a Heinemann munkatársa, a Suntory márkanagykövete beszélt munkájáról,…
Tovább olvasom >