A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már az alapvető feladatokat ellátó dolgozók is. Megoldásként Frankfurtban egyedülálló pilotprojekt indult a menekültek és bevándorlók alacsony küszöbű képzésére a vendéglátás és szállodaipar területén.
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
A Német Szálloda- és Étteremszövetség, a Genussakademie főzőiskola és a Munkaügyi Hivatal összefogott, hogy segítsenek azoknak, akik érdeklődnek a szakma iránt, de még hiányosak a nyelvi vagy szakmai ismereteik. A résztvevők számára a képzés teljesen ingyenes. A „Genussakademie” három területen kínál képzést: konyhai kisegítő, felszolgáló és szobalány munkakörökben. A 2-3 hónapos tanfolyamok gyakorlati felkészítést, rövid szakmai gyakorlatot, és akinek szüksége van rá, szaknyelvi oktatást is magukban foglalnak. Előzetes képesítés nem szükséges, így a résztvevők azonnal elkezdhetik a tanfolyamot. //
Kapcsolódó cikkeink
Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Túl a kenyéren – Globális frontvonalak az alapélelmiszer-piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kisüzemi söreink
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Pedig először olyan jó ötletnek tűnt! – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >