A hévízi magánszállások több mint fele megújul
A hévízi magánszállások több mint fele megújul, köszönhetően annak az összesen csaknem 800 millió forintos támogatásnak, amelyet a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció pályázatán nyertek – tájékoztatta a város önkormányzata hétfőn az MTI-t.
A közlemény szerint Hévízen 267 magánszálláshely összesen 761 millió forint támogatásban részesül.
Felidézik, hogy országosan 14 ezer vidéki magánszálláshely 45 milliárd forint összértékben nyert támogatást a meghirdetett pályázaton. A nyertesek már megkapták a pozitív bírálatról szóló értesítéseket és készülnek a fejlesztések megvalósítására, amelynek keretében szobánként 1 millió, házanként maximum 8 millió forint használható fel az év végéig.
A közlemény idézi Papp Gábor polgármestert (Fidsz-KDNP), aki szerint ekkora léptékű támogatás igénybevételére korábban nem volt lehetősége a magánszálláshelyek üzemeltetőinek, és mindez minőségi ugrást tesz lehetővé a számukra.
A hévízi önkormányzat és a város Tourinform Irodája a pályázatok benyújtását ingyenes tanácsadással is segítette. A Tourinformhoz 499 személyes, telefonos vagy e-mailes megkeresés érkezett a pályázat beadásával kapcsolatban, de nemcsak Hévízről, hanem Zala megye egész területéről kaptak kérdéseket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >Nacsa Lőrinc: turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon
Turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon, amihez a vallási turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >