A hét végén rendezik meg az első Budai Levesfesztivált
A fővárosi Császár fürdő Hild-udvarán rendezik meg április 26. és 28. között az első Budai Levesfesztivált, amelyen Magyarország és a világ ínycsiklandozó és érdekes leveseit kóstolhatják meg a látogatók.
A magyar ízek mellett többek között Olaszország, Kína, Spanyolország, Franciaország, Erdély és Oroszország ízei is képviseltetik magukat a gasztronómiai eseményen. Lehet kóstolni tradicionális magyar leveseket, de akár strucclevest, sőt afrikai krokodilragu-levest is.
Az egzotikumok és a hagyományos levesek egyaránt egységáron fogyaszthatók, ötszáz, illetve ezer forintba kerülnek mérettől függően. Mellé kísérőként az ingyenes fesztivál vendégei a klasszikus pálinkaházak kínálatából, valamint villányi borok közül is választhatnak.
Aki maga szeretné elkészíteni levesét, minden segítséget megkap a hét végén: 46 kiállító kínálja termékeit a levespiacon, ahol nemcsak minden összetevő és hozzávaló, de az elkészítéshez szükséges eszközök is megvásárolhatók – mondta el Necz István, a fesztivál főszervezője a kedden tartott sajtótájékoztatón.
A családi recepteket főzőversenyen is próbára tehetik a vállalkozó kedvűek.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által támogatott fesztivál részleteiről az érdeklődők hasznos információkat olvashatnak az esemény Facebook-oldalán (http://www.facebook.com/budailevesfesztival).
A fesztivált az eredeti tervek szerint múlt hét végén tartották volna egy másik helyszínen, de szervezési gondok miatt végül elhalasztották az eseményt, amelynek a Hild-udvarban találtak új helyet. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >Idén is gazdára várnak a Green Pledge védjegyek!
Újra várja a pályázatokat a Green Pledge – a kezdeményezés immár harmadik…
Tovább olvasom >