A hét végén rendezik meg az első Budai Levesfesztivált
A fővárosi Császár fürdő Hild-udvarán rendezik meg április 26. és 28. között az első Budai Levesfesztivált, amelyen Magyarország és a világ ínycsiklandozó és érdekes leveseit kóstolhatják meg a látogatók.
A magyar ízek mellett többek között Olaszország, Kína, Spanyolország, Franciaország, Erdély és Oroszország ízei is képviseltetik magukat a gasztronómiai eseményen. Lehet kóstolni tradicionális magyar leveseket, de akár strucclevest, sőt afrikai krokodilragu-levest is.
Az egzotikumok és a hagyományos levesek egyaránt egységáron fogyaszthatók, ötszáz, illetve ezer forintba kerülnek mérettől függően. Mellé kísérőként az ingyenes fesztivál vendégei a klasszikus pálinkaházak kínálatából, valamint villányi borok közül is választhatnak.
Aki maga szeretné elkészíteni levesét, minden segítséget megkap a hét végén: 46 kiállító kínálja termékeit a levespiacon, ahol nemcsak minden összetevő és hozzávaló, de az elkészítéshez szükséges eszközök is megvásárolhatók – mondta el Necz István, a fesztivál főszervezője a kedden tartott sajtótájékoztatón.
A családi recepteket főzőversenyen is próbára tehetik a vállalkozó kedvűek.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által támogatott fesztivál részleteiről az érdeklődők hasznos információkat olvashatnak az esemény Facebook-oldalán (http://www.facebook.com/budailevesfesztival).
A fesztivált az eredeti tervek szerint múlt hét végén tartották volna egy másik helyszínen, de szervezési gondok miatt végül elhalasztották az eseményt, amelynek a Hild-udvarban találtak új helyet. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >