A hazai lekvárgyártás jövőjéről gondolkodik a svájci Hero Group
A vállalat a lenzburgi gyár dolgozóival egyeztet.
A Hero Group élelmiszeripari vállalat svájci lekvárgyártó üzemének jövőjét mérlegeli.
Az 1866-ban alapított vállalat, amelynek élelmiszerportfóliója a lekvártól, a mézen és a mogyoróvajon át a bébiételekig és az egészséges snackekig terjed, közölte, hogy egyeztetni kezdett a Lenzburgban működő gyár dolgozóival, ugyanis annak esetleges bezárása akár 55 dolgozót is érinthet.
– Az egyeztetés célja kifejezetten az, hogy a vállalat a lehető legjobban átlássa a helyzetet a gyártóüzemmel kapcsolatos döntés meghozatalához – áll a Hero közleményében.
Az Organix snackmárkát is gyártó cég a múlt hónapban adta el Semper Gluten Free üzletágát Skandináviában a Dr. Schärnek.
Rob Versloot vezérigazgató akkor azt mondta, hogy az eladás „a vállalat hosszú távú stratégiájának része, amelynek célja, hogy a fő kategóriáinkra, a bébi- és gyermekételekre és snackekre, az egészséges snackekre és a természetes kenhető krémekre összpontosítsunk”.
A Hero 2022-ben 1,2 milliárd SFr (1,32 milliárd USD) bevételt ért el.
Kapcsolódó cikkeink
Átszervezi Tegut leányvállalatát a svájci Migros Zürich
Átfogó átszervezést tervez végrehajtani német leányvállalatánál, a Tegutnál a svájci…
Tovább olvasom >Felvásárolta a Hero Group a brit Deliciously Ella márkát
A svájci élelmiszergyártó Hero Group felvásárolta a Deliciously Ella néven…
Tovább olvasom >Új üzemmel bővíti gyártókapacitását a svájci Ricola
A svájci gyógynövény-cukorkákat gyártó Ricola Group kapacitása bővítése és termékei…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >