A gyógyító jégkrém
Sokkal kisebb lelkiismeret-furdalás egy nagy adag fagylaltot azzal a tudattal megenni, hogy közben az egészségünkért is tettünk valamit. Merthogy a fagylalt gyógyíthat is; nemcsak szerelmi bánat idején, ahogy az amerikai filmekben, hanem „direktben”, fizikailag is. A legújabb trendeknek megfelelően ugyanis egyre több funkcionális termék kerül piacra ebben a kategóriában.
Kezdetben a legtöbb ilyen – magától értetődően – a funkcionális rost- és az emelt C-vitamin-tartalomról szólt, de a szegmens marketingesei ma már jobban kihasználják az egészségesség ígéretében rejlő lehetőségeket.
A Nightfood (kell-e fordítani?) jégkrémei „alvásbarátok”, azaz nyugtató hatásúak. Laktóz- és cukortartalmuk alacsony, rostokat, fehérjét, aminosavakat és a pihenést segítő enzimeket tartalmaznak, a Cherry Eclipse változat (1.) pedig egy magas melatonintartalmú cseresznyefajtát is.
A Snow Monkey jégkrémek a szervezet nap végi regenerálódását hivatottak elősegíteni, de reggelire is ajánlják őket. Kizárólag növényi eredetű alapanyagokból készülnek: szuperfoodokkal – mint például a képünkön látható fahéjas (2.) –, gyümölcsökkel és magvakkal, rengeteg növényi fehérjével és vassal.
Nemcsak amerikai példáink vannak. Az Alive High Protein (3.) vaníliaízesítésű német termék a fitnesstrendeket lovagolja meg: egy 70 ml-es pálcikás adag mindössze 65 kalóriát, viszont 6 gramm fehérjét tartalmaz – vonzó vetélytársa lehet az edzések után ivott, porból készülő fehérjekoktéloknak.
A PowerICE jégkrémrúd (4.) hidratál és „zsúfolásig” van elektrolitokkal, adagonként 20 mg káliumot és 25 mg nátriumot foglal magában.
„Csak” fontos tápanyagokat tartalmaz a brazil Pingwich banános jégkrémszendvics (5.), amelynek tésztája zablisztből készül sok mazsolával, és az izraeli Choice fagyasztott joghurt (6.), ennek csokoládébevonata tele van granolával és durvára darált dióval.
Kapcsolódó cikkeink
A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >Häagen-Dazs – Új ízek a portfólióban
Ízesítések tekintetében nem csak választékos, de innovatív is a Häagen-Dazs…
Tovább olvasom >Jégkrémtrendek 2024: új ízek, mentesek és vegánok, fogyasztáshoz igazított kiszerelések
A jó idővel érkezik a jégkrémek csúcsszezonja. Ebben a kategóriában…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >