A gyógyító jégkrém
Sokkal kisebb lelkiismeret-furdalás egy nagy adag fagylaltot azzal a tudattal megenni, hogy közben az egészségünkért is tettünk valamit. Merthogy a fagylalt gyógyíthat is; nemcsak szerelmi bánat idején, ahogy az amerikai filmekben, hanem „direktben”, fizikailag is. A legújabb trendeknek megfelelően ugyanis egyre több funkcionális termék kerül piacra ebben a kategóriában.
Kezdetben a legtöbb ilyen – magától értetődően – a funkcionális rost- és az emelt C-vitamin-tartalomról szólt, de a szegmens marketingesei ma már jobban kihasználják az egészségesség ígéretében rejlő lehetőségeket.
A Nightfood (kell-e fordítani?) jégkrémei „alvásbarátok”, azaz nyugtató hatásúak. Laktóz- és cukortartalmuk alacsony, rostokat, fehérjét, aminosavakat és a pihenést segítő enzimeket tartalmaznak, a Cherry Eclipse változat (1.) pedig egy magas melatonintartalmú cseresznyefajtát is.
A Snow Monkey jégkrémek a szervezet nap végi regenerálódását hivatottak elősegíteni, de reggelire is ajánlják őket. Kizárólag növényi eredetű alapanyagokból készülnek: szuperfoodokkal – mint például a képünkön látható fahéjas (2.) –, gyümölcsökkel és magvakkal, rengeteg növényi fehérjével és vassal.
Nemcsak amerikai példáink vannak. Az Alive High Protein (3.) vaníliaízesítésű német termék a fitnesstrendeket lovagolja meg: egy 70 ml-es pálcikás adag mindössze 65 kalóriát, viszont 6 gramm fehérjét tartalmaz – vonzó vetélytársa lehet az edzések után ivott, porból készülő fehérjekoktéloknak.
A PowerICE jégkrémrúd (4.) hidratál és „zsúfolásig” van elektrolitokkal, adagonként 20 mg káliumot és 25 mg nátriumot foglal magában.
„Csak” fontos tápanyagokat tartalmaz a brazil Pingwich banános jégkrémszendvics (5.), amelynek tésztája zablisztből készül sok mazsolával, és az izraeli Choice fagyasztott joghurt (6.), ennek csokoládébevonata tele van granolával és durvára darált dióval.
Kapcsolódó cikkeink
Häagen-Dazs „A város esszenciája” jégkrémkollekció
Az egyetlen jégkrémválogatás, amely elmerít a világ ikonikus városaiban, megidézve…
Tovább olvasom >Kihívások és lehetőségek között egyensúlyoz a magyar édesipar
A 2024-es év nyertesei az eladott mennyiség alapján sorrendben a…
Tovább olvasom >A jégkrémre egyre inkább desszertként tekintenek a fogyasztók
A meteorológusok szerint megint forró nyárra készülhetünk, amivel indul a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >A szabályosság művésze – A nap képe
Száz ételt örökít meg Robert Patell vagy ezret – valahogy…
Tovább olvasom >Csak tudnám, minek barátkozok veled! – A nap videója
Két páratlan párost is bemutat egyszerre a Zwack legújabb reklámfilmje:…
Tovább olvasom >