A GVH elégedett az árfigyelő rendszer indulásával
Július elseje óta átlagosan közel 7%-kal csökkent a megfigyelt élelmiszerek ára az online árfigyelőnek köszönhetően, melynek 1,8 százalékpontos élelmiszer-inflációt mérséklő hatása lehet – emelte ki Rigó Csaba Balázs az M1 hírcsatorna reggeli műsorában, július 27-én.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A Gazdasági Versenyhivatal elnöke rámutatott: 62 termékkategóriából 53 termékkategóriában csökkentek a termékek átlagárai. Mint mondta: a kiskereskedelmi láncok magasabb versenyfokozatra kapcsoltak, lényegében átálltak a napi árlejtésre. Hat kiskereskedelmi lánc, mintegy 1200 boltjában, 62 termékcsoportba tartozó élelmiszerek árai találhatók meg az arfigyelo.gvh.hu címen elérhető rendszerben.
A GVH elnöke hangsúlyozta, hogy az indulást követő első 3 hét tapasztalatai biztatóak: a magyar emberek kiemelkedő mértékben érdeklődnek az oldal iránt. Az indulás óta több mint 650 ezer egyedi látogatója volt az oldalnak, akik közel 45 millió letöltést és 250 ezer kulcsszavas keresést hajtottak végre. //
Kapcsolódó cikkeink
Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot
Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a…
Tovább olvasom >Nem mindegy, hogy borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Kiemelten figyeli a versenyhivatal a légitársaságok tevékenységét
A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) számos panasz érkezik a légitársaságok tájékoztatásaival,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekord nyereséget értek el a saját márkák az év első felében az Egyesült Államokban
Új csúcsokat értek el a sajátmárkás termékek 2024 első felében…
Tovább olvasom >Akadálymentesíti csomagolásait a Müller az Egyesült Királyságban
Minden márkás termékének csomagolásán NaviLens kódot helyez el a Müller,…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >