A GVH elégedett az árfigyelő rendszer indulásával
Július elseje óta átlagosan közel 7%-kal csökkent a megfigyelt élelmiszerek ára az online árfigyelőnek köszönhetően, melynek 1,8 százalékpontos élelmiszer-inflációt mérséklő hatása lehet – emelte ki Rigó Csaba Balázs az M1 hírcsatorna reggeli műsorában, július 27-én.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A Gazdasági Versenyhivatal elnöke rámutatott: 62 termékkategóriából 53 termékkategóriában csökkentek a termékek átlagárai. Mint mondta: a kiskereskedelmi láncok magasabb versenyfokozatra kapcsoltak, lényegében átálltak a napi árlejtésre. Hat kiskereskedelmi lánc, mintegy 1200 boltjában, 62 termékcsoportba tartozó élelmiszerek árai találhatók meg az arfigyelo.gvh.hu címen elérhető rendszerben.
A GVH elnöke hangsúlyozta, hogy az indulást követő első 3 hét tapasztalatai biztatóak: a magyar emberek kiemelkedő mértékben érdeklődnek az oldal iránt. Az indulás óta több mint 650 ezer egyedi látogatója volt az oldalnak, akik közel 45 millió letöltést és 250 ezer kulcsszavas keresést hajtottak végre. //
Kapcsolódó cikkeink
Itt a bejelentés: a tejtermékeket és a tojáspiacot is vizsgálja a GVH
Gyorsított ágazati vizsgálatokat indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a tej…
Tovább olvasom >Elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal 2024-es beszámolóját az Országgyűlés gazdasági bizottsága
Az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellenszavazat nélkül elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal…
Tovább olvasom >GVH: átláthatóbban fog akciózni az Answear ruházati webáruház
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa az Answear ruházati webáruházat működtető…
Tovább olvasom >További cikkeink
Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Innovatív gombafehérjés desszerteket fejlesztett az Eroski
A spanyol Eroski áruházlánc a catering terén vezető Ausolannal, az…
Tovább olvasom >Csökkenő születésszám, növekvő kihívások
A demográfiai trendek és a fogyasztói szokások alakulása egyaránt formálja…
Tovább olvasom >