A Gundel elindítja Hírességek Menüi sorozatát
A Gundel tulajdonosai és vezetői a Gundel Palota 130 éves jubileuma alkalmából és a Gundel küldetéséhez híven elérhetővé teszik és megosztják mindenkivel a nagymúltú étterem híres vendégeinek élményeit, akár évtizedek elteltével megidézve az emlékezetes ízeket.
A Gundel annyi mindenről híres. A magyar gasztronómiát meghatározó receptjeiről, az évszázados vendégszeretetéről, társadalmi érzékenységéről – és híres a híres vendégeiről is. Királyi és egyházi méltóságok, hercegek, politikusok, világsztárok látogatásai gazdagítják a 130 éves Gundel Palota történetét. Az ismert vendégek pedig különleges menüsorokat fogyasztottak, amelyek mások számára nem voltak elérhetők – eddig.
Most viszont a Gundel elindítja a Hírességek Menüi sorozatát.
Az első ilyen a II. Erzsébet királynő tiszteletére rendezett fogadáson feltálalt ételsor, a Négykoronás menü lesz, amely – vacsora formájában, egyszerű asztalfoglalással – néhány héten belül bárki számára elérhetővé válik:
10 napon át kérhető majd ez a fenséges válogatás. A Négykoronás napokról hamarosan a weboldalon és a Facebookon találhatnak információkat az érdeklődők.
II. Erzsébet látogatása Magyarországon – 1993. május 4-7.
1993. május 4-én Göncz Árpád köztársasági elnök meghívására Magyarországra érkezett II. Erzsébet brit királynő, valamint férje, Fülöp edinburgh-i herceg.
Az uralkodói pár a hazánkban töltött 4 nap alatt – a kötelező politikai körök mellett -megtekintette az Operaházban a Csipkerózsika balettet, kirándult Kecskeméten és Bugacon, illetve ebédelt a Gundel étteremben.
Május 5-én, a jeles protokolláris eseményen Antall József miniszterelnök és felesége adott ebédet II. Erzsébet és férje, Fülöp edinburghi herceg tiszteletére. A 32 személyes ebéd a királyi pár fogadásával kezdődött a Gundel Palota emeletén található Erzsébet Királyné Bálteremben.
A vacsora fogásait Kalla Kálmán, a Gundel akkori executive séfje úgy álmodta meg, hogy minden étel tálalásában megjelenjen a királyi fejdísz. a királyi korona. A galambesszencia adta fel a leckét a leginkább, itt végül a zöldségeket formázták apró koronákká. A főételhez egyedileg gyártott formán grillezték a fonatokba rendezett bélszínt, a desszert pedig saroglyán behozott óriás tészta-koronában felhalmozott epergúlán pompázó eper-parfé volt.
A Gundel a misszió keretében a Hírességek menüi sorozat bevételének 5 százalékát a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége: Sinosz számára ajánlja fel.
Kapcsolódó cikkeink
A TOP 3-ban a Gundel kisfilmje a Santa Barbara-i filmfesziválon – A nap videója
Második helyen végzett a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató filmje…
Tovább olvasom >Ötletelni hívtak
Tavaly óta támogatja az elnökség munkáját tanácsadóként Polyák Norbert, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >