A Gundel elindítja Hírességek Menüi sorozatát

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2024. 06. 05. 08:59

A Gundel tulajdonosai és vezetői a Gundel Palota 130 éves jubileuma alkalmából és a Gundel küldetéséhez híven elérhetővé teszik és megosztják mindenkivel a nagymúltú étterem híres vendégeinek élményeit, akár évtizedek elteltével megidézve  az emlékezetes ízeket.

A Hírességek Menüi sorozatot és annak első elemét, a Négykoronás Menüt június 5-én mutatták be újságíróknak

A Gundel annyi mindenről híres. A magyar gasztronómiát meghatározó receptjeiről, az évszázados vendégszeretetéről, társadalmi érzékenységéről – és híres a híres vendégeiről is. Királyi és egyházi méltóságok, hercegek, politikusok, világsztárok látogatásai gazdagítják a 130 éves Gundel Palota történetét. Az ismert vendégek pedig különleges menüsorokat fogyasztottak, amelyek mások számára nem voltak elérhetők – eddig.

Most viszont a Gundel elindítja a Hírességek Menüi sorozatát.
Az első ilyen a II. Erzsébet királynő tiszteletére rendezett fogadáson feltálalt ételsor, a Négykoronás menü lesz, amely – vacsora formájában, egyszerű asztalfoglalással – néhány héten belül bárki számára elérhetővé válik:
10 napon át kérhető majd ez a fenséges válogatás. A Négykoronás napokról hamarosan a weboldalon és a Facebookon találhatnak információkat az érdeklődők.

II. Erzsébet látogatása Magyarországon – 1993. május 4-7.
1993. május 4-én Göncz Árpád köztársasági elnök meghívására Magyarországra érkezett II. Erzsébet brit királynő, valamint férje, Fülöp edinburgh-i herceg.
Az uralkodói pár a hazánkban töltött 4 nap alatt – a kötelező politikai körök mellett -megtekintette az Operaházban a Csipkerózsika balettet, kirándult Kecskeméten és Bugacon, illetve ebédelt a Gundel étteremben.
Május 5-én, a jeles protokolláris eseményen Antall József miniszterelnök és felesége adott ebédet II. Erzsébet és férje, Fülöp edinburghi herceg tiszteletére. A 32 személyes ebéd a királyi pár fogadásával kezdődött a Gundel Palota emeletén található Erzsébet Királyné Bálteremben.
A vacsora fogásait Kalla Kálmán, a Gundel akkori executive séfje úgy álmodta meg, hogy minden étel tálalásában megjelenjen a királyi fejdísz. a királyi korona. A galambesszencia adta fel a leckét a leginkább, itt végül a zöldségeket formázták apró koronákká. A főételhez egyedileg gyártott formán grillezték a fonatokba rendezett bélszínt, a desszert pedig saroglyán behozott óriás tészta-koronában felhalmozott epergúlán pompázó eper-parfé volt.

A Gundel a misszió keretében a Hírességek menüi sorozat bevételének 5 százalékát a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége: Sinosz számára ajánlja fel.

Kapcsolódó cikkeink