A Givaudan Magyarországon nyitotta meg legújabb termelőüzemét
A Givaudan, a világ vezető illatanyag-, aroma- és élelmiszerízesítő-gyártója, a mai napon hivatalosan megnyitotta legújabb első osztályú sós ízesítőanyagokat gyártó üzemét Makón.
A gyáravató ünnepségen a Givaudan felsővezetői mellett több nagy tiszteletnek örvendő vendég is részt vett a magyar közéletből. A vállalat részéről jelen volt Dr. Jürg Witmer, a Givaudan elnöke; Gilles Andrier, vezérigazgató; Mauricio Graber, a cég Ízesítőanyag üzletágának elnöke; magyar díszvendégeik között pedig többek között Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Dr. Buzás Péter, Makó polgármestere szerepeltek.
A 130 millió Euróból (39 milliárd Forint) létesített első osztályú, „best-in-class” üzem az európai, afrikai és közép-keleti (EAME) régiók piacait hivatott még hatékonyabban kiszolgálni. A jelenleg már több mint 200 főt foglalkoztató egység teljes kapacitása 40 000 tonna lesz. A gyár kereskedelmi termelése (amely a kóser, halal és allergén-mentes ételek alapanyag követelményeinek is megfel) a következő hónapokban kezdődik és fokozatosan fut fel, amíg az üzem eléri a termelékenység maximumát 2013 végére.
A vállalat az üzem telephelyét a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és Makó város segítségével választotta ki.
Gilles Andrier, a Givaudan vezérigazgatója az ünnepségen elhangzott beszédében elmondta: “Az új gyár a Givaudan eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása és egyben a növekedési stratégiánk fontos része. Az új üzem nagyban erősíti az ellátási láncunkat, amely lehetővé teszi vállalatunk további terjeszkedését a fejlődő országokban, valamint további térnyerésünket az ízesítőanyag és snack szegmensben. A makói gyár mérete és magas automatizáltsága az anyagok kezelésének és vegyítésének területén könnyebbé teszi számunkra, hogy kiszolgáljuk vásárlóink igényeit, miközben a sós ízesítőanyag és snack-piac mérete és összetettsége egyre nő.”
A sós ízesítőanyag szegmens körülbelül 33%-át teszi ki az ízesítőanyag piaci potenciáljának Európában, Afrikában és a Közel-Keleten (EAME régió), ahol az összes kulcsfontosságú termékalkalmazást és ízesítőanyag-profilt tekintve a Givaudan-é a legszélesebb sós ízesítőanyag portfólió. 2011-ben a sós ízesítőanyag szegmens az Ízesítőanyag Divízió globális eladásainak 35%-át tette ki.
****
A Givaudan vállalatról
A Givaudan piacvezető a globális illat- és ízesítőanyag iparágban. A székhelye Svájcban található. Az öröksége 1796-ra nyúlik vissza, így ez volt az első olyan vállalat, amely ízek és illatok megalkotójaként definiálta magát. 2011-ben a cég eladásai elérték a 3,9 milliárd svájci frankot, több mint 8900 alkalmazottal és 40 országban található leányvállalatokkal.
A Givaudan Ízesítőanyag üzletága a világ vezető élelmiszer-és italgyártó vállalatainak megbízható stratégiai partnere, egyedi termékek előállításához és új piaci lehetőségek feltérképezéséhez globális szakértelmével és fogyasztó-fókuszú innovációival járul hozzá. A Givaudan partnereivel világszerte együttműködik piacvezető termékek ízesítőanyagainak kifejlesztésében az alapkoncepció kidolgozásától kezdve egészen addig, míg a termék az üzletek polcaira nem kerül.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >