A gasztronómiai kreativitás temploma

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 28. 10:52

Múlt pénteken maga a varázsló, a magas szakácsművészet Picassója, Ferran Adria vezette végig az első látogatókat a New Yorki-i The Drawing Center múzeum róla és étterméről „szóló” kiállításán. A bezárásáig a világ legjobb éttermeként számon tartott elBulli történetét bemutató londoni kiállításhoz képest ez a projekt gyökeresen más, amire címe is utal: Feljegyzések a kreativitásról.

A „hívők” megismerkedhetnek a séfzseni munkamódszereivel, ahogy listákat készített, illusztrált, archivált, és ahogy vizuális formába öntötte az új ételeket, és megtekinthetik, többek között, az általa készített illusztrált főzéstörténeti „freskót”.

Adria azt mondja, ez a kiállítás valamiféle előtanulmánya az elBulli alapítvány égisze alatt 2016-ban megnyitni tervezett, elBulli 1846 elnevezésű 4000 négyzetméteres „expo/lab”-nek.

A gasztronomiai kreativitas temploma 1

A gasztronomiai kreativitas temploma 2

A gasztronomiai kreativitas temploma 3

A gasztronomiai kreativitas temploma 4

A gasztronomiai kreativitas temploma 5

A gasztronomiai kreativitas temploma 6

A gasztronomiai kreativitas temploma 7

A gasztronomiai kreativitas temploma 8

Kapcsolódó cikkeink