A gasztronómiai kreativitás temploma
Múlt pénteken maga a varázsló, a magas szakácsművészet Picassója, Ferran Adria vezette végig az első látogatókat a New Yorki-i The Drawing Center múzeum róla és étterméről „szóló” kiállításán. A bezárásáig a világ legjobb éttermeként számon tartott elBulli történetét bemutató londoni kiállításhoz képest ez a projekt gyökeresen más, amire címe is utal: Feljegyzések a kreativitásról.
A „hívők” megismerkedhetnek a séfzseni munkamódszereivel, ahogy listákat készített, illusztrált, archivált, és ahogy vizuális formába öntötte az új ételeket, és megtekinthetik, többek között, az általa készített illusztrált főzéstörténeti „freskót”.
Adria azt mondja, ez a kiállítás valamiféle előtanulmánya az elBulli alapítvány égisze alatt 2016-ban megnyitni tervezett, elBulli 1846 elnevezésű 4000 négyzetméteres „expo/lab”-nek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB-oldalán találtuk, és persze nem…
Tovább olvasom >