A finom sushi titka
Magyarországon mindenhez hozzá lehet jutni, ami a hiteles japán ételek elkészítéséhez kell – mondja Okuyama Sachi szan, a budapesti Okuyama Sushi japán étterem tulajdonos-konyhafőnöke. – Minden ételt pontosan ugyanúgy készítek el, mint azt otthon szoktuk, és az európaiak érdeklődők egyre szívesebben próbálják ki a japán ízeket. Igaz, hogy mostanában otthon is trendi dologgá vált a sushi, de ez jó, mert komoly fokmérője egy japán szakács tudásának, hogyan készíti el. Rengeteg gyakorlat teszi a mestert, ahogy mondani szokták, és ez igaz is, ám a jó sushihoz szív is kell. Az alapanyagokról csak annyit: a Magyarországon kapható norvég lazac, dán makréla sokkal finomabb ízű, mint amit Japánban lehet beszerezni, de a magyar tojás is messze ízletesebb, mint a japán. Ha egy magyar szakács meg akarja tanulni a sushi vagy más japán étel elkészítését, jól teszi, ha elutazik Japánba, ott kell tanulni, ahol a kultúra gyökerei vannak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >