A finom sushi titka
Magyarországon mindenhez hozzá lehet jutni, ami a hiteles japán ételek elkészítéséhez kell – mondja Okuyama Sachi szan, a budapesti Okuyama Sushi japán étterem tulajdonos-konyhafőnöke. – Minden ételt pontosan ugyanúgy készítek el, mint azt otthon szoktuk, és az európaiak érdeklődők egyre szívesebben próbálják ki a japán ízeket. Igaz, hogy mostanában otthon is trendi dologgá vált a sushi, de ez jó, mert komoly fokmérője egy japán szakács tudásának, hogyan készíti el. Rengeteg gyakorlat teszi a mestert, ahogy mondani szokták, és ez igaz is, ám a jó sushihoz szív is kell. Az alapanyagokról csak annyit: a Magyarországon kapható norvég lazac, dán makréla sokkal finomabb ízű, mint amit Japánban lehet beszerezni, de a magyar tojás is messze ízletesebb, mint a japán. Ha egy magyar szakács meg akarja tanulni a sushi vagy más japán étel elkészítését, jól teszi, ha elutazik Japánba, ott kell tanulni, ahol a kultúra gyökerei vannak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >