A fiatal szakácselit szerint a világ
A világ TOP 50 étterme-szavazást „jegyző” S. Pellegrino márka egyedülálló nemzetközi akadémiát hozott létre S. Pellegrino Young Chef Academy néven fiatal séfek számára. Az akadémia célja, hogy folyamatos szakmai és személyes fejlődésre ösztönözze az ifjú séfeket, és népszerűsítse a fenntarthatóságot, a befogadást és a társadalmi felelősségvállalást. A kiválasztott résztvevők a gasztronómia világának legbefolyásosabb és legismertebb tagjaitól, valamint gondosan kiválasztott neves partnerektől tanulhatnak.

Folyamatos szakmai fejlődésre ösztönöznek
A közelmúltban hozták nyilvánosságra az akadémia ismert vezető séfek meglátásaival kiegészített 2021-es jelentését, amely átfogó képet próbál nyújtani a programban részt vevő 18 és 34 év közötti fiatal séfek munkakörülményeivel és jövőbeli kilátásaival kapcsolatos vélekedéseiről. A válaszadók 47 százaléka nem a világjárványt tekinti a változás fő mozgatórugójának, a legtöbben (52 százalék) inkább a környezettudatosság növekedését és a gasztronómia fenntartható működése iránti igényt teszik első helyre. 2020-ban a szektorban dolgozók alig több mint 30 százaléka kapta korábbi fizetését változatlanul, 22 százalékuk – főként a válság következtében – munkanélkülivé vált. A fiatal, jövedelemmel még rendelkező séfek több mint háromnegyede tart attól, hogy elveszíti a munkáját a koronavírus-járvány miatt. A munkanélküli vagy csökkentett bérrel foglalkoztatott séfek 56 százaléka bízik abban, hogy hamarosan új munkát talál. A válaszadók több mint 70 százaléka a következő években is az iparágban szeretne dolgozni, közel 60 százalékuk pedig reménykedik abban, hogy a jövőben éttermet nyithat.
A fiatal séfek 64 százaléka gondolja, hogy fejlesztenie kell készségeit, a válaszadók 54 százaléka mégis csak ritkán vagy egyáltalán nem képezi magát. Ennek többnyire – 67%-ban anyagi okai vannak. //
Kapcsolódó cikkeink
Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben
Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >