A fiatal szakácselit szerint a világ
A világ TOP 50 étterme-szavazást „jegyző” S. Pellegrino márka egyedülálló nemzetközi akadémiát hozott létre S. Pellegrino Young Chef Academy néven fiatal séfek számára. Az akadémia célja, hogy folyamatos szakmai és személyes fejlődésre ösztönözze az ifjú séfeket, és népszerűsítse a fenntarthatóságot, a befogadást és a társadalmi felelősségvállalást. A kiválasztott résztvevők a gasztronómia világának legbefolyásosabb és legismertebb tagjaitól, valamint gondosan kiválasztott neves partnerektől tanulhatnak.

Folyamatos szakmai fejlődésre ösztönöznek
A közelmúltban hozták nyilvánosságra az akadémia ismert vezető séfek meglátásaival kiegészített 2021-es jelentését, amely átfogó képet próbál nyújtani a programban részt vevő 18 és 34 év közötti fiatal séfek munkakörülményeivel és jövőbeli kilátásaival kapcsolatos vélekedéseiről. A válaszadók 47 százaléka nem a világjárványt tekinti a változás fő mozgatórugójának, a legtöbben (52 százalék) inkább a környezettudatosság növekedését és a gasztronómia fenntartható működése iránti igényt teszik első helyre. 2020-ban a szektorban dolgozók alig több mint 30 százaléka kapta korábbi fizetését változatlanul, 22 százalékuk – főként a válság következtében – munkanélkülivé vált. A fiatal, jövedelemmel még rendelkező séfek több mint háromnegyede tart attól, hogy elveszíti a munkáját a koronavírus-járvány miatt. A munkanélküli vagy csökkentett bérrel foglalkoztatott séfek 56 százaléka bízik abban, hogy hamarosan új munkát talál. A válaszadók több mint 70 százaléka a következő években is az iparágban szeretne dolgozni, közel 60 százalékuk pedig reménykedik abban, hogy a jövőben éttermet nyithat.
A fiatal séfek 64 százaléka gondolja, hogy fejlesztenie kell készségeit, a válaszadók 54 százaléka mégis csak ritkán vagy egyáltalán nem képezi magát. Ennek többnyire – 67%-ban anyagi okai vannak. //
Kapcsolódó cikkeink
Nyitott portákkal várják a fogyasztókat a kistermelő
Országszerte kinyitják kapuikat a fogyasztók előtt a hazai kistermelők. A…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új irányt vesz az Auchan: kisebb boltokkal lépne szintet a hipermarketlánc
Az Auchan Magyarország új stratégiát hirdetett: a következő években kisebb…
Tovább olvasom >Jelöljön Ön is, ki kapja a Gundel-díjat 2025-ben!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >