A Dachser Food Logistics részesedést szerzett a Papp Italia-ban
Hozzávetőleg két és fél éves sikeres együttműködést követően a Dachser megszerezte olasz partnerének, a Papp Italia-nak az 50%-os tulajdonrészét.
A szerződés július 6-i aláírása előtt a társaság, amelyet 1997-ben alapítottak, központja pedig Észak-Olaszországban, Pradelle di Nogarole Rocca-ban található, a Balthasar Papp Internationale Lebensmittellogistik KG, München 100%-os tulajdonú leányvállalata volt. A Verona közelében lévő telephely tartalmaz egy 17 000 négyzetméteres hűtött raktárat különböző hőmérsékleti zónákkal, valamint 41 rámpát, ebből 5 000 négyzetméter átrakodási célokat szolgál. Összességében a Papp Italia évente 165 000 tonna árut kezel, éves összbevétele pedig 19,5 millió euró.
„Ez a volumen elengedhetetlen a hatékony szállítási műveletekhez, és megfelelő alapot nyújt a további építkezéshez” – magyarázza Alfred Miller. A Dachser Food Logistics ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy az olasz piacra történő belépés további mérföldkő lehet egy összeurópai élelmiszer-logisztikai hálózat kialakításában, ahol a Dachser ugyan olyan mértékben támaszkodik jól működő helyi partnereire, mint saját országának szervezeteire. „A Papp Italia hatékony és megbízható partnernek bizonyult. Egységes elveket is vallunk. Megérett az idő arra, hogy szorosabban elkötelezzük magunkat ezen a kulcsfontosságú piacon, és túllépjünk az egyszerű együttműködésen.”
A Dachser tehát tovább folytatja a meglévő hálózatának fejlesztését a jelenlegi vállalatvezetés segítségével. „Ügyfeleink már most is élvezik egy rendkívül versenyképes és kiváló hálózattal rendelkező szolgáltató előnyeit, amely páratlanul gyors átfutási időkkel dolgozik. Mostantól az ügyfeleink Olaszországban is egyaránt számíthatnak a komplex logisztikai megoldásokra a megszokott, kiváló Dachser minőségben. A szolgáltatás minősége és a modern raktárbázis teljes mértékben megállják a helyüket a mi követelményrendszerünkkel” – állítja Miller.
Mathias Papp, a jelenlegi anyavállalat németországi ügyvezető igazgatója szintén úgy véli, hogy a két vállalat tökéletesen kiegészíti egymást. „Azzal, hogy egyesítjük erősségeinket a saját földrajzi területeinken, tökéletes szimbiózist hozunk létre, és valódi hozzáadott értéket nyújtunk ügyfeleink számára, akik közül néhányan valójában már most is együttműködnek a Dachser-rel és a Papp-pal is. További előnyt jelent az, hogy mindkét vállalat németországi gyökerekkel rendelkezik. – Mindketten német észjárással gondolkodunk” – állítja Mathias Papp. „Ezt tükrözik közös értékeink és az is, hogy a minőség területén nem kötünk kompromisszumot. Ugyanazok a kritériumok szerint dolgozzuk ki a jövőbeni üzleti stratégiáinkat és terveinket a jövőbeni fejlesztésekre.”
A Liegl & Dachser, a Dachser GmbH & Co. KG magyarországi leányvállalata 7 telephellyel rendelkezik az országban, és saját élelmiszerlogisztikai központot állított fel Biatorbágyon.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megugrott a FAO globális élelmiszerár indexe
Az elmúlt 18 hónap legmagasabb értékére ugrott az élelmiszer-alapanyagok globális…
Tovább olvasom >Suppan Gergely: magasabb növekedési pályára állhat a gazdaság
Magasabb növekedési pályára állhat a magyar gazdaság 2025-től – mondta…
Tovább olvasom >Sok sót tartalmaznak és drágák az új generációs növényi alapú húsok
Míg a növényi alapú húshelyettesítők nagy többsége a hússal szemben…
Tovább olvasom >