A csirke a legnépszerűbb a gyorséttermekben
Egyre több csirkéből készült terméket vezetne be a menübe a McDonald's gyorsétteremlánc vezérigazgatója, Dan Thompson. A váltással a spórolni vágyó fogyasztókat céloznák meg, a csirkehús ára jelenleg az Egyesült Államokban majdnem a fele a marhahúsénak. Bár a csirkehús tavaly december óta már egyre drágább, miközben a marha ára csökkent, az árkülönbség még így is jelentős.
A döntést többek közt az indokolja, hogy a McDonald's Európában kormányzati megszorításokkal, az Egyesült Államokban a fogyasztói bizalom csökkenésével, Ázsiában pedig lassuló gazdasági növekedéssel kénytelen szembenézni. Májusig világszerte 3,3 százalékos növekedést könyvelhetett el, a cég részvényei azonban 12 százalékot zuhantak idén.
Mint azt a felmérések mutatják, az amerikai fogyasztók egyre szívesebben vesznek csirkehúst. 2013-ig várhatóan 1,7 százalékkal nő a csirkefogyasztás az országban, évente egy amerikaira 37 kiló csirke jut. Ezzel együtt a marhahús fogyasztása várhatóan csökkenni fog legalább 2,2 százalékkal, 54,5 kilóra – írja a Bloomberg nyomán az Index.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >A Lidl vásárlóinak köszönhetően közel 24 millió forintnyi adományt kapnak a rászoruló
Két hét alatt 15,5 millió forint értékű élelmiszeradomány-utalvány és közel…
Tovább olvasom >Már itthon is elérhető Dirk Rossmann önéletrajzi írása
A klímakatasztrófával foglalkozó oköthrillerei után megjelent magyarul Dirk Rossmann, a…
Tovább olvasom >