A csirke termelői ára 15, a pulykáé 22 százalékkal emelkedett
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 15 százalékkal 485,71 forint/kilogrammra, a vágópulykáé 22 százalékkal 669 forint/kilogrammra emelkedett 2023 első negyvennyolc hetében 2022 azonos időszakához képest.

(Fotó: Pixabay)
Az Európai Bizottság adatai szerint 264,85 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára 2023 első negyvennyolc hetében, ami 5 százalékos növekedést jelent az előző évihez viszonyítva. A magyarországi ár 16 százalékkal 959 forint/kilogrammra emelkedett ugyanebben az összehasonlításban. Az AKI PÁIR adatai szerint a csirkemellfilé feldolgozói értékesítési ára 3 százalékkal 1916 forint/kilogrammra, a csirkemell (összesen) ára 3 százalékkal 1884 forint/kilogrammra, a csirkecombé pedig 8 százalékkal 904 forint/kilogrammra emelkedett, míg a csontos csirkemellé 7 százalékkal 1248 forint/kilogrammra csökkent 2023 első negyvennyolc hetében 2022 azonos időszakához képest.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Országszerte tart az aratás, hazánk kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >