A csirke termelői ára 15, a pulykáé 22 százalékkal emelkedett
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 15 százalékkal 485,71 forint/kilogrammra, a vágópulykáé 22 százalékkal 669 forint/kilogrammra emelkedett 2023 első negyvennyolc hetében 2022 azonos időszakához képest.

(Fotó: Pixabay)
Az Európai Bizottság adatai szerint 264,85 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára 2023 első negyvennyolc hetében, ami 5 százalékos növekedést jelent az előző évihez viszonyítva. A magyarországi ár 16 százalékkal 959 forint/kilogrammra emelkedett ugyanebben az összehasonlításban. Az AKI PÁIR adatai szerint a csirkemellfilé feldolgozói értékesítési ára 3 százalékkal 1916 forint/kilogrammra, a csirkemell (összesen) ára 3 százalékkal 1884 forint/kilogrammra, a csirkecombé pedig 8 százalékkal 904 forint/kilogrammra emelkedett, míg a csontos csirkemellé 7 százalékkal 1248 forint/kilogrammra csökkent 2023 első negyvennyolc hetében 2022 azonos időszakához képest.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Az EU 140 millió eurót fektet generatív mesterséges intelligencia bevezetésére az agrár-élelmiszeriparban is
Az Európai Bizottság négy új pályázati felhívást tett közzé a…
Tovább olvasom >A helyszíni mentesítés a végéhez ér, de a védekezés folytatódik
A ragadós száj- és körömfájás vírusa elleni küzdelem a fertőzött…
Tovább olvasom >Megjelent az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázat 2025. évi felhívása
Az Agrárminisztérium 2025-ben is segítséget kíván nyújtani az agrárágazati civil…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >