A croissant-ok trónfosztása?

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 08. 26. 20:27

New York pékségeiben a díszes, elegáns süteményeket egyre inkább kiszorítják a szaftos, mázas fahéjas csigák.

Krémes öntetek, kreatív toppingok és vegán
opciók – ez a Cinnamood lánc koncepciója

A klasszikus francia péksütemények (croissant, kardamomos tekercs vagy éppen a bretagne-i kouign-amann) visszafogott eleganciájával szemben a fahéjas csigák nosztalgiát, játékosságot és amerikai lazaságot kínálnak. Az alapváltozat puha, réteges tésztával készül, ebbe barna vaj, barna cukor, fahéj és egy kevés szerecsendió kerül, mindezt selymes máz koronázza. Az újhullámos változatok között találunk például briósból készült csigát vaníliás-krémsajtos mázzal, vagy ínyenc változatokat csokoládés, epres, pisztáciás, mascarponés töltelékkel. Az európai szakemberek szerint skandináv eredetű péksütemények Európában is egyre népszerűbbek – még a francia pékségekben is –, amihez esztétikus megjelenésük és gazdag ízviláguk hozzájárul. Hasonlóan keresettek a cookie-kra épülő üzletláncok. Németországi példákat mutatunk!

A Cookie Couture erősségei az innovatív ízkombinációk,
valamint a vegán és gluténmentes termékváltozatok

Testes alapok, krémes öntetek, szezonális ízek, kreatív toppingok és vegán opciók jellemzik a Kölnben 2022-ben alapított Cinnamood üzletláncot. A márka fő profilja a fahéjas tekercs, de kínálatában sok innovatív variáció is található: pisztáciás, matchás, oreós, sós karamellás és számos egyéb. Négy országban 34 egységük működik, és idén 20 új nyílik még.

A különleges, kézműves cookie-kra vágyók kedvence a 2023 óta működő, ugyancsak kölni gyökerű Cookie Couture prémium süteménylánc, amelynek egyelőre hat üzlete aktív, de több újról is folynak a tárgyalások. Erősségei az innovatív ízkombinációk, valamint a vegán és gluténmentes termékváltozatok. 

Kapcsolódó cikkeink