A címke nem minden
Nagy-Britanniában a címkézéssel kapcsolatos formai szabályoknak már igen, de a tartalmiaknak még alig tesznek eleget az élelmiszergyártók.
Egy szigetországban végzett felmérésből kiderült a cégek
kozmetikázzák az élelmiszerek adatait, és az egészségtelennek tartott
összetevőkből nem a valós számokat szerepeltetik.
A problémát az okozza, hogy az árun nem egységes mérték alapján tüntetik fel az
összetevőket. Ha a terméket kisebb kiszerelésbe csomagolják, akkor alacsonyabb
értékek szerepelnek például a só- vagy zsírtartalom helyén, de az is előfordul,
hogy a kiszerelés ugyan nem változott, a tápértéket azonban nem a csomagnak
megfelelő mennyiségre, hanem annál jóval kisebbre adják meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >