A címke nem minden
Nagy-Britanniában a címkézéssel kapcsolatos formai szabályoknak már igen, de a tartalmiaknak még alig tesznek eleget az élelmiszergyártók.
Egy szigetországban végzett felmérésből kiderült a cégek
kozmetikázzák az élelmiszerek adatait, és az egészségtelennek tartott
összetevőkből nem a valós számokat szerepeltetik.
A problémát az okozza, hogy az árun nem egységes mérték alapján tüntetik fel az
összetevőket. Ha a terméket kisebb kiszerelésbe csomagolják, akkor alacsonyabb
értékek szerepelnek például a só- vagy zsírtartalom helyén, de az is előfordul,
hogy a kiszerelés ugyan nem változott, a tápértéket azonban nem a csomagnak
megfelelő mennyiségre, hanem annál jóval kisebbre adják meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >Bővíti sajtgyártó kapacitását az Arla Foods Bahreinben
50,9 millió eurót, azaz mintegy 59,4 millió dollárt invesztál az…
Tovább olvasom >