A címke nem minden
Nagy-Britanniában a címkézéssel kapcsolatos formai szabályoknak már igen, de a tartalmiaknak még alig tesznek eleget az élelmiszergyártók.
Egy szigetországban végzett felmérésből kiderült a cégek
kozmetikázzák az élelmiszerek adatait, és az egészségtelennek tartott
összetevőkből nem a valós számokat szerepeltetik.
A problémát az okozza, hogy az árun nem egységes mérték alapján tüntetik fel az
összetevőket. Ha a terméket kisebb kiszerelésbe csomagolják, akkor alacsonyabb
értékek szerepelnek például a só- vagy zsírtartalom helyén, de az is előfordul,
hogy a kiszerelés ugyan nem változott, a tápértéket azonban nem a csomagnak
megfelelő mennyiségre, hanem annál jóval kisebbre adják meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >