A chocoMe csokoládés szakmai világbajnokságon nyert ezüstérmet
Működésének négy éve alatt ezúttal a legfontosabb csokoládés szakmai elismerését sikerült megszereznie a chocoMe-nek. A magyar csokoládémanufaktúra 2014 tavaszán a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és az európai elődöntőben ezüstérmet nyert a mogyorós Raffinée-val.
Az elődöntőben díjazott termékek indulhattak az International Chocolate Awards világbajnokságán is (World Final), ahol a chocoMe mogyorós Raffinée termékét szintén ezüstéremmel díjazták a tejcsokoládés drazsé jellegű termékek kategóriájában.
A chocoMe az első és eddig egyetlen hazai csokoládékészítő, aki ezen a nemzetközi szakmai versenyen az európai elődöntőben és a világbajnokság döntőben is érmet tudott szerezni.
A verseny jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d' Or versenyhez. A magyar manufaktúrának ez a hetedik nemzetközi csokoládés szakmai elismerése, összesen 24 díj tulajdonosa lett a négy év leforgása alatt.
A Fahéjas csokoládéval bevont Piemonte-i mogyorós Raffinée: ”A világ legfinomabbjának tartott piemontei mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon” – így jellemezte a terméket az induláskor Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >A vásárlókkal együtt segít a Lidl
A Lidl Magyarország a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi adománygyűjtő kampányához csatlakozott,…
Tovább olvasom >A brazil nap íze minden kortyban: új Single Origin kávét vezet be az OMV
Új taggal bővült az OMV kávékínálata: a VIVA Single Origin…
Tovább olvasom >