A Burger King 300 millió dollárt szán éttermei modernilzálására
A Burger King és anyavállalata, a Restaurant Brands International, további 300 millió dolláros beruházással tervezi folytatni az amerikai éttermeinek modernizálását. Ez a beruházás része egy nagyobb, több mint 2 milliárd dolláros gazdaságélénkítő programnak, amelynek célja a lánc üzleti teljesítményének javítása és az értékesítés növelése.
Az amerikai éttermek átalakítására és modernizálására irányuló további 300 millió dolláros beruházás során a Restaurant Brands International a technológiai fejlesztésekre, az éttermek felújítására és a mobilalkalmazásba való befektetésekre koncentrál. A cég korábban már jelentős beruházásokat hajtott végre, beleértve egy 250 millió dolláros kezdeményezést az éttermek felújítására és egy 150 millió dolláros projektet a digitális eszközök fejlesztésére. A tervek szerint a vállalat összesen körülbelül 2,2 milliárd dollárt kíván fordítani az amerikai Burger King üzletek újjáépítésére, és 2028-ra szeretnék, ha az összes amerikai étterem 85-90%-a megújulna. Ebben fontos szerepet játszik a Carrols Restaurant Group 1 milliárd dolláros akvizíciója és a további 500 millió dolláros korszerűsítés.
A „Sizzle” dizájn, amely az autós mobil rendelések átvételét és az önrendelő kioszkokat is magában foglalja, az átalakítások középpontjában áll. A már átalakított mintegy 100 helyszínen tapasztalt pozitív eredmények arra ösztönzik a vállalatot, hogy folytassa ezt az irányt. A franchise partnerek számára a Burger King pénzügyi ösztönzőket kínál, beleértve a jogdíjakból való kedvezményeket is, ami kulcsfontosságú a felújítások magas költségei miatt – írja a a Cnbc.
Tom Curtis, a Burger King amerikai elnöke szerint ez az első alkalom hosszú idő óta, hogy a vállalat jelentős tőkebefektetést hajt végre az üzletág fejlődése érdekében. A beruházás bejelentése után Curtis országos turnéra indul az Egyesült Államokban, hogy bemutassa az átalakítási stratégiát és elindítsa a beruházásra való jelentkezési folyamatot. A Restaurant Brands részvényei stabilan maradtak, annak ellenére, hogy a cég gyengébb eredményekről számolt be, de még mindig meghaladta a Wall Street előzetes becsléseit.
Kapcsolódó cikkeink
Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >A Pólus Centerben nyílt meg az új BURGER KING® étterem
A BURGER KING® újabb egységgel bővítette hazai hálózatát: a Pólus…
Tovább olvasom >70 millió dollárt költ a beszállítói hálózat fejlesztésére a SHEIN 2028-ig
A vállalat 7,5 millió dollárt dél-kínai üzemek modernizálására költött. 70…
Tovább olvasom >További cikkeink
Annyi a Temunak és Sheinnek Európában is?
Az amerikai kereskedelmi szigorítások hatására újabb kihívás előtt áll az…
Tovább olvasom >A SZÉP-kártya, az egészségpénztári tagság és az áruhitel is növeli a költési hajlandóságot
A Széchenyi Pihenőkártya mindennapok része: a SZÉP kártya tulajdonos magyarok…
Tovább olvasom >Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >