A Bunge önkéntesei „kéz a kézben” tettek az élelmezésbiztonságért a 2025-ös Élelmezési Világnap alkalmából

Szerző: Trademagazin Dátum: 2025. 10. 30. 11:50
🎧 Hallgasd a cikket:

A Bunge – egy élvonalbeli agribusiness megoldásokat kínáló vállalat, amely összeköti a gazdákat a fogyasztókkal – a Viterra-val a közelmúltban történt egyesülését követően kibővíti a Globális Önkéntes Programját a 2025-ös Élelmezési Világnap alkalmából. A vállalat munkatársai világszerte „Kéz a kézben” dolgoznak október folyamán az élelmezés-biztonság érdekében és azért, hogy támogassák a közösségeket, ahol élnek és dolgoznak.

Az egész hónapon át tartó kezdeményezés mintegy 26 ország 148 városában zajlik, ahol több mint 100 szervezet javára dolgoznak együtt a Bunge munkatársai helyi partnerekkel közösen az élelmezésbiztonság erősítéséért.

Magyarországon a Bunge munkatársai martfűi közösséget támogató aktivitásokat szerveztek, ahol a vállalat egy olajpréselő és finomító üzemet működtet.

A Bunge martfűi és budapesti lokációinak dolgozói immáron harmadik éve szerveznek tartós élelmiszergyűjtést a rászorulók számára. A vállalat a dolgozók adományai mellett Vénusz márkájú napraforgó étolajjal járult hozzá a gyűjtéshez. Az adományokat, október 17-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat martfűi csoportjának adták át.

Emellett október 21-én a Bunge budapesti és martfűi kollégái részt vettek egy jótékonysági főzésen Martfűn, a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve. A tavalyi alkalom után ez a második év, hogy a Bunge kollégái a kezdeményezés keretében ételt készítettek a helyi rászorulók számára. Az idei adományok a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központot segítették.

„Az Élelmezési Világnap arra emlékeztet minket, hogy amikor kéz a kézben működünk együtt közösségeinkkel, valódi változást érhetünk el. Megtestesítjük a ‘Tetteinket a megfelelőség hatja át’ értékünket azáltal, hogy egy még nagyobb globális csapatot egyesítünk, hogy részt vegyünk az élelmiszer-biztonság kulcsfontosságú kihívásának kezelésében”

– mondta Gabriella Herzog, a Bunge globális társadalmi hatásért felelős igazgatója.

„Inspiráló látni, hogy kollégáink világszerte időt és energiát szánnak az élelmezés-biztonság támogatására. Cselekedeteik nemcsak az értékeinket tükrözik, hanem egy közös hitet is, miszerint az erősebb élelmezési rendszerek építése helyben kezdődik, azzal együtt, hogy mindannyian hozzájárulunk ott, ahol tudunk.”

A Bunge az Élelmezési Világnap Globális Önkéntes Programjának 2022-es indulása óta több száz önkéntes eseményt rendezett világszerte.

Az Élelmezési Világnap, amelyet évente október 16-án tartanak, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által kijelölt nemzetközi nap, amelynek célja a globális élelmezés-biztonsággal kapcsolatos tudatosság és az ennek érdekében tett lépések előmozdítása. A Bunge számára ez egy kulcsfontosságú lehetőség arra, hogy megerősítse szerepét az élelmiszerhez való hozzáférés, az együttműködés és a fenntarthatóság előmozdításában az élelmiszer-ellátási láncban.

A Bunge közösségi és társadalmi szerepvállalással kapcsolatos elkötelezettségéről szóló további információkért látogasson el a következő oldalra: https://www.bunge.com/Sustainability/Community-Impact.

Kapcsolódó cikkeink