A Bunge csökkenti műanyagfelhasználását az olajospalack-csomagolás optimalizálásával Magyarországon
A martfűi gyárban előállított, újratervezett palackok darabonként 11 százalékkal kevesebb műanyag felhasználásával készülnek, ami a 2024-es gyártási mennyiségek alapján több mint 300 tonna műanyag-megtakarítást jelent
Az élelmiszer-, takarmány- és üzemanyagipari megoldások terén vezető szerepet betöltő Bunge beruházásokat hajtott végre a gyártóberendezések és a csomagolásdizájnok optimalizálása érdekében. Ennek eredményeként palackonként 11%-kal sikerült csökkenteni a martfűi gyárban előállított 1 literes olajos palackok előállításához szükséges műanyag mennyiségét. Ez a csökkentés minden egyliteres műanyag étolajpalackra érvényes, legyen szó belföldi vagy exportpiacokra szánt termékekről – beleértve a jól ismert Vénusz és Floriol márkákat, valamint a hazai saját márkás termékeket is.
A könnyebb kupakok és előformák használatának, a levehető membrán eltávolításának és a rövidebb nyaknak köszönhetően az újratervezett palackok előállítása során, a vállalat a 2024-es termelési volumen alapján várhatóan több mint 300 tonna műanyagot fog megtakarítani évente.
„A Bunge-nál folyamatosan arra törekszünk, hogy minden területen növeljük a hatékonyságot – így biztosítva, hogy továbbra is értéket teremtsünk ügyfeleink számára, miközben a fenntarthatóbb működésre is kiemelt figyelmet fordítunk”
– mondta Grászli János, a Bunge magyarországi vezetője. A most bevezetett változtatások hozzájárulnak a termék össztömegének és a felhasznált műanyag mennyiségének csökkentéséhez, miközben a palack megőrzi szerkezeti stabilitását és szivárgásmentességét.
Emellett az optimális formának köszönhetően a palackok most stabilabbak, ami további előnyöket biztosít a gyártási, tárolási és szállítási folyamatokban, valamint a fogyasztók számára is könnyebben kezelhető. A továbbfejlesztett csomagolást fogyasztói tesztelésnek vetették alá, hogy a termék minősége és a vásárlói élmény a lehető legjobb legyen.
A beruházás részeként a Bunge modernizálta a martfűi üzem gyártási technológiáját, és új fúvógépeket és technológiát telepített a martfűi palackozóüzemébe. Az optimalizált berendezések az energiahatékonyság növeléséhez is hozzájárulnak, mivel 35%-kal kevesebb áramot fogyasztanak, mint a korábbi gépek.
Kapcsolódó cikkeink
Műanyag-cunami helyett üvegforradalom
Miközben a fenntarthatóság központi téma lett, több millió tonna műanyag-csomagolás…
Tovább olvasom >Piacvezetővé válhat a Vandemoortele a fagyasztott pékáruk európai piacán
Felvásárolta a belga Vandemoortele a francia Délifrance pékségcsoportot, amivel Európa…
Tovább olvasom >A Vandemoortele vásárolja meg a Bunge európai margarin üzletágát
A belga Vandemoortele élelmiszeripari vállalat megvásárolja az amerikai Bunge európai…
Tovább olvasom >További cikkeink
November vége után is megmaradhat az árrésstop
Ahogyan arról mi is írtunk, meghosszabbította a kormány az élelmiszerek…
Tovább olvasom >Újabb pályázat segíti az élelmiszer-feldolgozást: húszmilliárd forintos keret nyílik ősszel
Az itthon megtermelt mezőgazdasági alapanyag minél nagyobb arányú, hatékonyabb és…
Tovább olvasom >Szeptembertől jön a digitális SZÉP-kártya – nő a keretösszeg is
Idén szeptember 1-jétől életbe lépnek a tavaly bejelentett változások a…
Tovább olvasom >