A budapesti Onyx lett a tavalyi év étterme
Budapest, 2012. január 19., csütörtök (MTI) – A budapesti Onyx étterem kapta a 2011-es év éttermének járó díjat a Dining Guide étteremkalauz csütörtöki fővárosi gálaestjén.
A 2004-ben alapított díj az egyik legrangosabb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A Dining Guide étteremkalauz idén hetedik alkalommal hirdette meg Az év étterme című versenyt. A gasztronómiai szakértőkből, újságírókból, diplomatákból, üzletemberekből, valamint szakácsokból álló zsűri a 2011-es év éttermének járó Friedrich Wilhelm Raiffeisen Díjat a budapesti Onyx étteremnek ítélte oda – közölték a szervezők az MTI-vel.
A győztes étterem a Michelin-csillag és a 2 Gault Millau sapka mellé gyűjtötte be mostani helyezését. A tízes listán szereplő éttermek közül a zsűri különdíját három kategóriában osztatták ki. A vidék kedvenc étterme a balatonszemesi Kistücsök étterem lett, Budapest kedvenc étterme a Mák Bisztró, a Közép-Kelet-Európa legjobb éttermének járó díjat pedig a szlovén Pri Lojzetu nyerte el.
A top tízes listára 2011-ben a Costes, a Babel Delicate, a Chateau Visz, az Onyx, a Fausto's, a Nobu, a Bock Bisztró, a Csalogány 26, a Mák és a 67 került fel.
„A magyar éttermek folyamatos színvonalbeli emelkedésének köszönhetően egyre kiélezettebb a küzdelem az év étterme címért. Most osztottuk ki először a CEEfood-ot, a Közép-Kelet-Európa legjobb éttermének járó díjat, amelyért tíz közép-európai étterem szállt harcba” – mondta Wiszkidenszky András, a Dining Guide kiadója, a zsűri elnöke az MTI-nek.
A díjátadó gálán a díjazott éttermek kihirdetése mellett bemutatták a profi, valamint hobbi szakács kategóriában meghirdetett „A legjobb nyulas recept” pályázatának győzteseit is. Meskó Norbert az egri Zsálya Bisztró konyhafőnöke készítette el a profi kategória legjobb nyúl receptjét, az amatőrök között pedig Nagy Róbert a Kísérleti konyha című blog szerzője vitte haza az első helyezést.
Az est folyamán a hazai és az európai éttermek képviselői, a gasztronómia szakértői, valamint az üzleti élet szereplői megkóstolhatták Meskó Róbert különleges tőkegomba salátával tálalt pálinkás nyúlsajtját, emellett a versenyben részt vett éttermek is különlegességgel lepték meg a gála meghívottjait. Többek között turbolyás tengeri salátával és csukakaviárral készült kacsamájkolbászt, csülökpörköltet, fürjtojásos salátát, zöldfűszeres krémsajtot, kétszersültet, tésztákat, valamint rizottókat kóstolhattak meg az est vendégei. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyarországi vallásturizmus az európai élvonalba tartozik
Az Európai Unió országait megnézve kijelenthetjük, hogy a magyarországi vallásturizmus,…
Tovább olvasom >Megújul a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete
Megújul 300 millió forintból a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete,…
Tovább olvasom >Közülük választják ki az idei Év Bortermelőjét
Lezárult Az Év Bortermelője Magyarországon díj 2024-es jelölési szakasza. 850…
Tovább olvasom >