A Budapesti Gazdasági Egyetem meghívja Önt a „Biztonságos – Minőségi – Mentes vendéglátás” tanácskozásra
Örömmel hívjuk Önöket a Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, a BGE KVIK Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ és a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete közös szervezésében megrendezendő
„Biztonságos – Minőségi – Mentes vendéglátás”
tanácskozásra, amelynek
Időpontja: 2018. november 30, péntek, 10 óra
Helyszíne: BGE Markó utcai épület, Aula (1055 Budapest, Markó utca 29-31.)
A rendezvényen a „glutén- és más mentes” vendéglátás nehézségeivel és sikereivel ismerkedhetnek meg a résztvevők az egyes témakörök ismert szakértőinek előadásaiból és a vendéglátók eddigi tapasztalataiból. Keressük a választ a miértekre és a hogyanokra, és szeretnék elérni, hogy aki belevág a „mentes” vendéglátásba, az ismerje a vendégek elvárásait és legyen tisztában a szolgáltatók felelősségével.
A rendezvényre meghívjuk azokat a cégeket is, akik gluténmentes termékeket gyártanak, forgalmaznak és ajánlják termékeiket a vendéglátásban és turizmusban érdekelt vállalkozásoknak. Szeretnénk platformot teremteni az ismerkedésre, kapcsolatfelvételre.
A rendezvényen a részvétel a gyártó cégek és az érdeklődők számára is ingyenes, de előzetes regisztrációhoz és a jelentkezés elfogadásához kötött.
Kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapot kitöltve a coeliac@t-online.hu e-mail címre küldjék vissza, legkésőbb 2018. november 25-ig.
Várjuk az éttermek, cukrászdák, szállodák, pékségek, pizzériák, szakmai szervezeteinek, az egyes szolgáltatók tulajdonosainak, szakmai vezetőinek és munkatársainak jelentkezése mellett, a vendéglátást hivatásnak választó hallgatókét, és azokét is, akik nap mint nap találkoznak a coeliakiás vendégekkel.
Koltai Tünde dr. Lugasi Andrea
Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Budapesti Gazdasági Egyetem
Országos Egyesülete Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
„Biztonságos – Minőségi – Mentes Vendéglátás”
“Testing of real life environment use of gluten-free offer in restaurants”
9:00 – 10:00 Regisztráció és wellcome coffee
break
10:00 – 10:10 Megnyitó
dr. Radácsi László
rektori tanácsadó, Budapesti Gazdasági Egyetem;
igazgató, Budapest LAB – Vállalkozásfejlesztési
Központ
10:10 – 10:30 Mentes vendéglátás dr. Lugasi Andrea (BGE)
10:30 – 10:50 Diétás étkeztetés Zentai Andrea (OGYÉI)
10:50 – 11:10 FOCUS IN CD projekt bemutatása Koltai Tünde (LÉOE)
11:10 – 11:30 Coeliakia és más érzékenységek dr. Gyimesi Judit (HeimPál Kórház)
11:30 – 11:50 „Mentes” diéták Dakó Eszter (Semmelweis Egyetem)
11:50 – 12:10 A fogyasztók tájékoztatása
(jogszabályi előírások) Móricz Tamás (Food and Agro Kft.)
12:10 -12:30 „Mentes” termékek előállítása
(mérés, termékfejlesztés) dr. Tömösközi Sándor (BME)
12:30 – 13:20 Ebédszünet
13:20 – 13:40 „Érzékeny” fogyasztók
(érdek)védelme Koltai Tünde (LÉOE)
13:40-– 14:00 Az ételallergiások nehézségei a
vendéglátásban Györke Stefánia, dr. Lugasi Andrea (BGE)
14:20 – 14:40 Gluténmentes vendéglátás Magyar Márton (LÉOE)
14:40 – 15:00 Ételallergiások ellátása a
közétkeztetésben Páger Zsolt (Hungast)
15:00 – 15:20 „Érzékeny” szállodai vendéglátás egyeztetés alatt
15:20 – 16:00 Panel beszélgetés gyártókkal,
szolgáltatókkal egyeztetés alatt
16:00 – 16:15 Összegzés
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >