A bor éve volt 2015
Világszinten 2,2 százalékkal nőtt a bortermelés 2015-ben az előző évhez képest, összesen 274,4 millió hektolitert állítottak elő tavaly a borászok az International Organisation of Vine and Wine adatai alapján. A globális borkereskedelem mennyiségben 1,8 százalékkal 104,3 millió hektoliterre, értékben 10,6 százalékkal 28,3 milliárd euróra nőtt.
A dobogó első három fokán nem történt változás, továbbra is Olaszországban termelik a legtöbb bort, 49,5 millió hektolitert, őket követik a sorban a francia és a spanyol borászok. Tavaly is az Egyesült Államokban fogyott a legtöbb üveg, illetve a kínai piac növekedett jelentősen, ám nagy meglepetésre a francia fogyasztás tavaly minimálisan csökkent.
Kapcsolódó cikkeink
Kiemelt cél a hazai borágazat sikere és támogatása
A magyar borászat továbbra is a hazai agrárium egyik legfontosabb…
Tovább olvasom >Nem csak a bor, a tető is lehet fehér: így küzd a felmelegedés ellen ez a borászat
Esztergom fölött bújik meg az a szlovákiai, zömében magyarok lakta kis…
Tovább olvasom >Őszi kirándulás és borkóstoló az Etyek-Budai borvidéken
Az őszi időszak tökéletes lehetőséget nyújt az aktív turizmus kedvelőinek,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rendkívüli fogyasztóvédelmi ellenőrzést indítanak az ételfutár cégeknél
A fogyasztóvédelemért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a…
Tovább olvasom >Omnichannel Scale 2024 – Miként maradhatnak versenyképesek a magyar kereskedők?
Mindannyian érezzük, hogy valami nagyon megváltozott a kereskedelemben. A digitális…
Tovább olvasom >Magyar fejlesztésű AI-szoftver írja át a nemzetközi üzleti világot a vendéglátóiparban
A 100%-ban magyar fejlesztésű Everguest Intelligence AI-szoftver nem csupán egy…
Tovább olvasom >