A bor éve volt 2015
Világszinten 2,2 százalékkal nőtt a bortermelés 2015-ben az előző évhez képest, összesen 274,4 millió hektolitert állítottak elő tavaly a borászok az International Organisation of Vine and Wine adatai alapján. A globális borkereskedelem mennyiségben 1,8 százalékkal 104,3 millió hektoliterre, értékben 10,6 százalékkal 28,3 milliárd euróra nőtt.
A dobogó első három fokán nem történt változás, továbbra is Olaszországban termelik a legtöbb bort, 49,5 millió hektolitert, őket követik a sorban a francia és a spanyol borászok. Tavaly is az Egyesült Államokban fogyott a legtöbb üveg, illetve a kínai piac növekedett jelentősen, ám nagy meglepetésre a francia fogyasztás tavaly minimálisan csökkent.
Kapcsolódó cikkeink
Ca di Rajo – Menolia Prosecco Extra Brut/Brut/Extra Dry
A Menolia egy Prosecco DOC Treviso, amely a klasszikus Prosecco…
Tovább olvasom >A bőrszépítés nemcsak a krémeken múlik – mit üzen a dietetikus?
A szépségipar régóta hangsúlyozza a külsőleg alkalmazott bőrápolók szerepét, miközben…
Tovább olvasom >A Babits Borászat aszúja nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját
A Babits Borászat 2019-es 6 puttonyos aszúja nyerte a Szegedi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Felfutóban a hazai ginpiac – A SPAR szerint a vásárlók egyre tudatosabbak, és nyitottak a magyar márkákra
A gin értékesítése az elmúlt években látványosan erősödött a magyar…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >