A Bock Bisztró a legjobb magyar étterem
A Dining Guide éttermi kalauz 2005-ben hirdette meg először a vendéglők versenyét. A verseny célja a hazai étteremkultúra nemzetközi szintre emelése és a vendéglátás minőségének javítása.
Az éttermi kalauz által
meghirdetett verseny első helyezettje 2008-ban a körúti
Bock Bisztró lett. A legjobb 10 magyarországi étterem
között idén új szereplő a Gerbeaud
luxusétterme, a legmodernebb, mégis magyaros ételeket
produkáló Onyx, a magyar fogásokat kínáló
Csalogány 26 és a pécsi JT Corso, továbbá
a Somogy megyei Chateau Visz luxusétterem, amelynek konyháját
Eric Schröter, korábbi Michelin-csillagos séf
vezeti.
A zsűri tagjai nemcsak kulináris
szempontok alapján döntenek – tájékoztatták
a díj alapítói az MTI-t – hanem figyelembe
veszik a hely küllemét, az ételek és italok
választékát, a személyzet
felkészültségét, a tisztaságot is.
2005-ben és 2007-ben az olasz ételeket kínáló
Fausto's bizonyult a legsikeresebbnek, míg 2006-ban a francia
ihletésű Lou Lou.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >