A bio-eper felsőbbrendű
Az ökológusokból, élelmiszerkémiai, termőföld és egyéb szakértőkből álló csapat sok szempontból vizsgálódott, mielőtt kimondta, hogy a bio eprek és a föld, amelyen teremtek „felsőbbrendű – állapította meg a Science Daily magazin.
A bio eprekben nagyobb volt a C-vitamin és az antioxidánsok mennyisége, és tovább is maradtak el anélkül, hogy rothadni kezdtek volna. A szakértők egyértelműen a bio termesztéses epreket találták finomabbnak. A DNS analízis pedig kimutatta, hogy a természetesen trágyázott föld mikrobákban sokkal gazdagabb, vagyis az ökoszisztémája sokkal rugalmasabb.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszatér az ország első homoktövis szüreti eseménye – az ESBANA Élményszüret 2025-ben a Szedd Magad Fesztivál hivatalos programja lett
Második alkalommal is megrendezik Magyarország egyetlen nyílt homoktövis élményszüretét Tápiószentmárton…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: célzott támogatás segíti a díszkertész kisvállalkozókat
Több szempontból kiemelten fontosak a zöldterület-kezeléssel foglalkozó vállalkozások, valamint a…
Tovább olvasom >Az OKSZ értékelése az élelmiszer inflációról
„Az élelmiszerek vártnál nagyobb (éttermi árak nélkül is 4,6 százalékos)…
Tovább olvasom >