A bio élelmiszer nem javítja az egészséget
A brit Food Standards Agency az elmúlt 50 év legátfogóbb kutatását követően arra a következtetésre jutott, hogy az organikus élelmiszerek fogyasztása nem javítja az egészségi állapotot.
A 120 ezer dolláros költséggel, egy éven keresztül folytatott kísérlet során Dr Alan Dangour és munkatársai a bio és nem bio élelmiszereket vetették össze. A szakértők arra jutottak: a kétfajta termelési móddal előállított zöldségek és gyümölcsök eltérnek ugyan, de nem olyan mértékben, hogy az befolyásolhatná az egészségi állapotot.
Az FSA ugyanakkor hangsúlyozta: nem szeretné befolyásolni a fogyasztók vásárlással kapcsolatos döntéseit. Mint mondták, a cél, hogy a fogyasztók a megfelelő információkkal rendelkezzenek.
Hozzátették: a szervezet korábban is közölte már, hogy nincs tudományos bizonyíték, amely alátámasztaná a bio élelmiszerek pozitív egészségügyi hatását, a brit vásárlók mégis vásárolják ezeket a termékeket. A szigetország lakosságának mintegy 8 százaléka vásárol bio élelmiszereket, az iparág éves forgalma 2,1 milliárd font – írja a Times Online nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A mai nappal feléljük a Föld erőforrásait, és ebben már vaskosan benne van valami, amire nem is gondolunk
Július 24-én van idén a globális Ovreshoot Day, vagyis a…
Tovább olvasom >Végre nálunk is kapható lesz az Amerikában már népszerű Grimace Shake
Július 24-én Magyarországon is bemutatkozik a McDonald’s egyik legkülönlegesebb shake-je,…
Tovább olvasom >A Balatont népszerűsíti Vadnai Jonatán olimpikon vitorlázó
A Balaton négyévszakos sport- és élményközpontú népszerűsítésében vállal szerepet Vadnai…
Tovább olvasom >