A bio élelmiszer nem javítja az egészséget
A brit Food Standards Agency az elmúlt 50 év legátfogóbb kutatását követően arra a következtetésre jutott, hogy az organikus élelmiszerek fogyasztása nem javítja az egészségi állapotot.
A 120 ezer dolláros költséggel, egy éven keresztül folytatott kísérlet során Dr Alan Dangour és munkatársai a bio és nem bio élelmiszereket vetették össze. A szakértők arra jutottak: a kétfajta termelési móddal előállított zöldségek és gyümölcsök eltérnek ugyan, de nem olyan mértékben, hogy az befolyásolhatná az egészségi állapotot.
Az FSA ugyanakkor hangsúlyozta: nem szeretné befolyásolni a fogyasztók vásárlással kapcsolatos döntéseit. Mint mondták, a cél, hogy a fogyasztók a megfelelő információkkal rendelkezzenek.
Hozzátették: a szervezet korábban is közölte már, hogy nincs tudományos bizonyíték, amely alátámasztaná a bio élelmiszerek pozitív egészségügyi hatását, a brit vásárlók mégis vásárolják ezeket a termékeket. A szigetország lakosságának mintegy 8 százaléka vásárol bio élelmiszereket, az iparág éves forgalma 2,1 milliárd font – írja a Times Online nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Századvég: az aszály hajtotta fel a júliusi élelmiszerárakat
Júliusban az éves infláció 4,3 százalékra lassult, havi összevetésben azonban…
Tovább olvasom >Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok
Csak Magyarországon évente közel 16 milliárd forintos bevételkiesést és több…
Tovább olvasom >Új pénzügyi igazgató és ellátási lánc igazgató csatlakozik a HEINEKEN Hungária csapatához
Két kulcsfontosságú területen is új szakember csatlakozott a HEINEKEN Hungária…
Tovább olvasom >