A Bestillo Pálinkaház 3000 liter pálinkát főz
A földrajzi eredetvédett gönci barack az idén a zord időjárási körülmények ellenére is nagyon jó minőségű és a vártnak megfelelő mennyiségű, mintegy 30 tonna lett – közölte Vavrek Zsolt ügyvezető igazgató.A cégvezető hozzátette: a szüret elején szedett gyümölcsökből már az első főzés is megtörtént. A termékek palackozása novemberben várható. A cég mintegy 30-40 százalékos árbevétel-növekedést tervez ebben az évben. A pálinka-előállítással foglalkozó vállalkozás tavaly mintegy 70 millió forintos árbevételt ért el, hozzávetőleg 20 százalékkal többet az előző évinél.
A cég székhelyén, Boldogkőváralján, látogatóközpontot épít. A mintegy 90 millió forintba kerülő beruházást várhatóan szeptemberben adják át. A létesítmény kivitelezési költségeinek felét uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásával finanszírozzák.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >