A Bestillo Pálinkaház 3000 liter pálinkát főz
A földrajzi eredetvédett gönci barack az idén a zord időjárási körülmények ellenére is nagyon jó minőségű és a vártnak megfelelő mennyiségű, mintegy 30 tonna lett – közölte Vavrek Zsolt ügyvezető igazgató.A cégvezető hozzátette: a szüret elején szedett gyümölcsökből már az első főzés is megtörtént. A termékek palackozása novemberben várható. A cég mintegy 30-40 százalékos árbevétel-növekedést tervez ebben az évben. A pálinka-előállítással foglalkozó vállalkozás tavaly mintegy 70 millió forintos árbevételt ért el, hozzávetőleg 20 százalékkal többet az előző évinél.
A cég székhelyén, Boldogkőváralján, látogatóközpontot épít. A mintegy 90 millió forintba kerülő beruházást várhatóan szeptemberben adják át. A létesítmény kivitelezési költségeinek felét uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásával finanszírozzák.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >