A Berlinale és az élelmiszer találkozik
Idén Give Food a Chance, vagyis Esély az ételnek mottóval rendezik meg a fesztivál „legfinomabb részét”, amely február 18-ig tart. A vetítések után ismert német séfek, köztük Michelin-csillagos éttermek szakácsai főznek a Berlinale vendégeinek a Martin Gropius Bau mellett felállított Gropius Mirror nevű sátorétteremben – írta meg az MTI.
„Adjunk esélyt az ételnek – nem az ételnek álcázott szemétnek -, hogy újra központi része legyen életünknek” – mondta Dieter Kosslick fesztiváligazgató. Emlékeztetett arra, hogy a rangos filmmustra tíz évvel ezelőtt „kóstolt bele” a gasztronómia világába, akkor még csak a borok kerültek terítékre. Öt évvel ezelőtt aztán útjára indult a Culinary Cinema, amelynek célja, hogy rávilágítson a film, a kultúra, a konyha és a környezet kapcsolatára. „Egy ország konyhája fontos része a kultúrának” – vélekedett Kosslick. A programban többek közt dél-koreai, amerikai, argentin, spanyol és ír alkotás szerepel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint szállítmányozás – A logisztika határai és lehetőségei a Magyar Szállítmányozók Napján
„Meg kell érteni a jelent, és gondolkodni kell a jövőről.”…
Tovább olvasom >Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >