A Berlinale és az élelmiszer találkozik
Idén Give Food a Chance, vagyis Esély az ételnek mottóval rendezik meg a fesztivál „legfinomabb részét”, amely február 18-ig tart. A vetítések után ismert német séfek, köztük Michelin-csillagos éttermek szakácsai főznek a Berlinale vendégeinek a Martin Gropius Bau mellett felállított Gropius Mirror nevű sátorétteremben – írta meg az MTI.
„Adjunk esélyt az ételnek – nem az ételnek álcázott szemétnek -, hogy újra központi része legyen életünknek” – mondta Dieter Kosslick fesztiváligazgató. Emlékeztetett arra, hogy a rangos filmmustra tíz évvel ezelőtt „kóstolt bele” a gasztronómia világába, akkor még csak a borok kerültek terítékre. Öt évvel ezelőtt aztán útjára indult a Culinary Cinema, amelynek célja, hogy rávilágítson a film, a kultúra, a konyha és a környezet kapcsolatára. „Egy ország konyhája fontos része a kultúrának” – vélekedett Kosslick. A programban többek közt dél-koreai, amerikai, argentin, spanyol és ír alkotás szerepel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >