A belföldi turizmus miatt nőtt a vendégéjszakák száma
A belföldi turizmus erősödésének köszönhetően országosan 5,6 százalékkal emelkedett a szállodai vendégéjszakák száma az év első felében – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Niklai Ákos kiemelte: Magyarországon a belföldi vendégek adják a turisták 45, a külföldiek pedig az 55 százalékát, ami egy nagyon egészséges aránynak tekinthető.
Hozzátette: a legtöbb külföldi turista továbbra is Németországból, az Egyesült Királyságból és Ausztriából érkezik az országba, azonban jelentős számban érkeznek még külföldiek Szlovákiából, Csehországból és Romániából is.
Közölte, a magyarok számára Horvátország és Bulgária a legkedveltebb úti cél, a belföldi nyaralásoknál pedig a Balaton, a Velencei tó, valamint az országban található gyógy,- wellness,- és a kastély szállodák. A belföldi turizmust egyrészt a SZÉP-kártya, másrészt az életszínvonal kis mértékű emelkedése is segíti, hiszen ennek köszönhetően a lakosság több pénzt tud a nyaralásra fordítani – fogalmazott. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kihirdette az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit!
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában írta ki…
Tovább olvasom >Változás az MSZÉSZ élén
November elején az Aquaworld Resort Budapestben került megrendezésre a Magyar…
Tovább olvasom >Az irodapiacon túlkínálat, a kiskereskedelmi ingatlanok és szállodák terén visszatérő kereslet várható 2025-ben
A magyar kereskedelmi ingatlanpiacot jelenleg a tranzakciószámok csökkenése és a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >