A balatoni vendéglátás megújulását népszerűsíti a Balatoni Kör
A Balaton-part gasztronómiai kínálatának megújítását célzó bemutató lesz szombaton, Keszthelyen, ahol a nyár új ételeiből és italaiból adnak ízelítőt – tájékoztatta az MTI-t a rendezvény szervezője.
Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke elmondta, hogy a tópart gasztronómiai és büfékultúrájának megújulására szeretnék felhívni a figyelmet a keszthelyi móló előtti rendezvénytér fröccsteraszára szervezett bemutatón, ahol egy hatalmas kehely megtöltésével nyitják meg a ”fröccsszezont” és a balatoni nyár gasztronómiai újdonságait kóstolhatják meg a vendégek.
Hozzátette: a Beach Food program keretében megismerhetik a Terasz Burgert, a Balcsi Bagelt és a Vízikutyát is, melyek elkészítési módjukban és fő alapanyagaikban is sajátosan balatoni ételek. A balatoni ínyencségek helyi alapanyagokból készülnek – a Terasz Burger húspogácsája marhahúsból, a Balcsi Bagel helyi kecskesajtokkal, a Vízikutya névre keresztelt hot dog pedig halkolbásszal készül – fejtette ki a szervező.
Borfagyi-kóstoló is várja az érdeklődőket, a füredi Bergmann Ernő kínálja majd a balatoni borokból készült jeges finomságokat – tette hozzá. Kardos Gábor elmondta azt is, a Balatoni Kör kezdeményezésének célja az, hogy a régió minél több vendéglátósa készítsen hasonló ételeket, alkosson saját balatoni különlegességeket, megteremtve ezzel a balatoni gasztronómia új trendjét. A kóstolón bemutatott finomságokat kínáló vendéglátóhelyek listáját a beachfoodbalaton.blog.hu oldalon lehet megtalálni – fűzte hozzá. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
NGM: a SZÉP-kártya jelentős segítség a magyar családoknak
A SZÉP-kártya jelentős segítség a magyar családoknak, áprilisban 14 százalékkal…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >KSH: a turisztikai szálláshelyeken a vendégek száma (1,4 millió) 17, a vendégéjszakáké (3,4 millió) 16 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit áprilisban
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >