A balatoni vendéglátás megújulását népszerűsíti a Balatoni Kör
A Balaton-part gasztronómiai kínálatának megújítását célzó bemutató lesz szombaton, Keszthelyen, ahol a nyár új ételeiből és italaiból adnak ízelítőt – tájékoztatta az MTI-t a rendezvény szervezője.
Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke elmondta, hogy a tópart gasztronómiai és büfékultúrájának megújulására szeretnék felhívni a figyelmet a keszthelyi móló előtti rendezvénytér fröccsteraszára szervezett bemutatón, ahol egy hatalmas kehely megtöltésével nyitják meg a ”fröccsszezont” és a balatoni nyár gasztronómiai újdonságait kóstolhatják meg a vendégek.
Hozzátette: a Beach Food program keretében megismerhetik a Terasz Burgert, a Balcsi Bagelt és a Vízikutyát is, melyek elkészítési módjukban és fő alapanyagaikban is sajátosan balatoni ételek. A balatoni ínyencségek helyi alapanyagokból készülnek – a Terasz Burger húspogácsája marhahúsból, a Balcsi Bagel helyi kecskesajtokkal, a Vízikutya névre keresztelt hot dog pedig halkolbásszal készül – fejtette ki a szervező.
Borfagyi-kóstoló is várja az érdeklődőket, a füredi Bergmann Ernő kínálja majd a balatoni borokból készült jeges finomságokat – tette hozzá. Kardos Gábor elmondta azt is, a Balatoni Kör kezdeményezésének célja az, hogy a régió minél több vendéglátósa készítsen hasonló ételeket, alkosson saját balatoni különlegességeket, megteremtve ezzel a balatoni gasztronómia új trendjét. A kóstolón bemutatott finomságokat kínáló vendéglátóhelyek listáját a beachfoodbalaton.blog.hu oldalon lehet megtalálni – fűzte hozzá. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Balatoni szállásárak 2025-ben: mérsékelt drágulás, de a főszezon még hozhat meglepetéseket
Ahogy közeledik a hosszú hétvége és az előszezon, egyre többen…
Tovább olvasom >Erős volt a turizmus első negyedéve – ágazati kitekintő
Bár márciusban 6%-kal elmaradt a turisztikai vendégforgalom a tavalyi szinttől,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Balatoni szállásárak 2025-ben: mérsékelt drágulás, de a főszezon még hozhat meglepetéseket
Ahogy közeledik a hosszú hétvége és az előszezon, egyre többen…
Tovább olvasom >Erős volt a turizmus első negyedéve – ágazati kitekintő
Bár márciusban 6%-kal elmaradt a turisztikai vendégforgalom a tavalyi szinttől,…
Tovább olvasom >