A Balaton és a kékszőlő
„A fogyasztók manapság a nagyon magas minőségű, könnyedebb vörösborokat keresik, amelyekben a gyümölcsösségen van a hangsúly, nem pedig a tanninon, a hordón. A nehéz, testes vörösborok helyett szívesebben vásárolnak könnyen fogyasztható tételeket” – mondja Benesch Antal, a Veszprémi Érseki Pincészet főborásza az elmúlt évek borfogyasztási szokásainak változásairól.
Népszerűbbé váltak a fehérborok, míg a vörösbortermelés a 2004-es rekord óta világszerte 25%-kal esett vissza. Igaz, a klímaváltozás miatt több szakember azt jósolja, hogy a hagyományos fehérboros vidéknek számító Balaton borrégióban drasztikusan megváltoznak majd a szőlőtermesztés feltételei, a melegebb időjárás pedig elsősorban a kékszőlőknek kedvez majd. A főborásza is arra számít, hogy a kékszőlő jól érzi majd magát a Balaton partján, ám meg kell találni azokat a fajtákat, amelyeket a fogyasztók is szívesen választanak. //
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Megmentette a Deliciously Ella az Allplants márkát
A Deliciously Ella tulajdonosai, Ella és Matthew Mills megvásárolták a…
Tovább olvasom >NAV-ellenőrzések 2025: ki kerül a fókuszba?
A bizalmi vagyonkezelők, az élelmiszeripari vállalkozások transzferárazása és a globális…
Tovább olvasom >Tormaricum zöldségkrémek
Bemutatkozik a Tormaricum új termékcsaládja, melynek első három tagja a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fokozódik az utazási kedv, de még nem az igazi
Bár fokozódik a középkorú magyarok utazási kedve, a tavalyelőtti mélypontot megelőző…
Tovább olvasom >Átláthatóbb árak az Airbnb-n: globálisan bevezetik a teljes költséget mutató rendszert
Mostantól világszerte minden felhasználó számára alapértelmezetté válik az Airbnb-n a…
Tovább olvasom >