790 ezer konzervvel a rászorulókért
A Bonduelle Central Europe Kft. a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve a tavalyi évben 790 ezer darab konzerv (mintegy 221 tonna) konzervet juttatott el a rászorulókhoz, 246 millió Ft értékben. Ez a típusú élelmiszer, amely a nélkülözők számára elérhetetlen lenne, a magját képezi az Élelmiszerbank által osztott csomagoknak, hiszen a Bonduelle-nek köszönhetően kiszámíthatóan rendelkezésre áll. Az élelmiszeripari gyártó és az Élelmiszerbank Egyesület együttműködése környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő, hiszen az átadott 221 tonna élelmiszer megmentésével 553 tonna CO2-kibocsájtástól mentesül a Föld.
2019 első félévében 160 tonna megmentett élelmiszernél tart az együttműködés, amelyet több mint 134 000 rászorulóhoz juttat el a Magyar Élelmiszerbank. Idén a Bonduelle Kft. az élelmiszermentést anyagi forrásokkal is segíti, felismerve az élelmiszermentés jelentős költségeit.
– A tavalyi évben közel 800 000 zöldségkonzervvel járultunk hozzá a Magyar Élelmiszerbank Egyesületének munkájához. Idén szeretnénk magasabb szintre emelni az együttműködést, hogy még hatékonyabban segítsük a fenntartható, környezettudatos élelmiszer-fogyasztást, és mi is hozzájáruljunk az élelmiszerhulladék-csökkentéshez – nyilatkozta Szirbek András, a Bonduelle marketing-igazgatója. //
Kapcsolódó cikkeink
Több mint 10 ezer tonna élelmiszert mentett meg az Élelmiszerbank 2024-ben
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2024-ben összesen 10 359 tonna lejáratközeli…
Tovább olvasom >Stratégiai partnerségre lép a The Body Shop nemzetközi kozmetikai cég és a TOURMIX magyar zöld logisztikai startup
Együttműködésbe kezdett a fenntarthatósági piac két kulcsfontosságú szereplője, az állat-…
Tovább olvasom >Túlturizmus Európában: vízágyús tüntetések Barcelonában, tiltások Budapesten
A rövid távú lakáskiadás, a turistahordák és az infrastruktúra túlterheltsége…
Tovább olvasom >További cikkeink
Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Innovatív gombafehérjés desszerteket fejlesztett az Eroski
A spanyol Eroski áruházlánc a catering terén vezető Ausolannal, az…
Tovább olvasom >Csökkenő születésszám, növekvő kihívások
A demográfiai trendek és a fogyasztói szokások alakulása egyaránt formálja…
Tovább olvasom >