70 milló euróból fejleszti otthoni üzemét a Valio
A finn Valio tejipari vállalat mintegy 70 millió eurót (77,1 millió dollárt) fordít a Seinäjoki tejfeldolgozó üzem modernizálására, kapacitásának növelésére, valamint a működési és energiahatékonyság javítására. A munkálatok a tervek szerint 2026-ig tartanak, és magukban foglalják egy új mosóközpont építését, a szárítótornyok korszerűsítését, valamint egy új laboratórium létrehozását.
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
A Seinäjoki üzemben készülnek a Valio vajak, Oivariini kencék, túrók, pudingok, valamint ipari felhasználású tejporok, amelyek 80%-át külföldre exportálják. A fejlesztéssel megnő az üzemnek a vállalat stratégiájában kulcsszerepet játszó speciális tejporokra vonatkozó gyártási kapacitása.
A beruházás erősíti a 2023-ban 2,3 milliárd eurós árbevételt elérő 4200 alkalmazottat foglalkoztató Valio nyereségességét és munkahelyteremtő képességét is a térségben.
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Az ökológiai gazdálkodás az agrár-fenntarthatóság kulcsa és vezető modellje
Budapesten találkoztak az ökológiai gazdálkodás nemzetközi és hazai szakemberei a…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >