60%-os élelmiszerpazarlást eredményezett az ellátási lánc krízis a Sodexo szerint
Az ellátási láncokra nehezedő példátlan nyomás ahhoz vezetett, hogy az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszeripari vállalatai az elmúlt hat hónapban 60%-os élelmiszer-pazarlás növekedéséről számoltak be – derült ki egy új tanulmányból.
A Sodexo jelentése szerint a válaszadók 35%-a arra figyelmeztetett, hogy az ellátási lánc kezelésének nehézségei miatt továbbra is folytatni kell az áremelést, 32%-uk pedig úgy véli, hogy az ellátási lánc egy teljes évig még nem tér vissza az optimális hatékonysághoz. Körülbelül 44%-uk azt nyilatkozta, hogy hatással van rájuk a munkaerőhiány, 38%-uk pedig azt, hogy az ellátási láncában jelentkező teherszállítási kihívások érintik őket. Az élelmiszer-ellátási lánc vezetőinek 85%-a azonban azt mondta, hogy a világjárvány hosszú távú károkat okozott az ellátási láncukban, amelyből „még ki kell gyógyulniuk”.
„Az első lépés az élelmiszer-pazarlás csökkentése felé a nyomon követés és a mérés” – mondta Claire Atkins-Morris, a Sodexo UK és Írország vállalati felelősségért felelős igazgatója.
A jelentés abból indult ki, hogy a Sodexo tavaly a WRAP-pal együttműködve támogatta az első Food Waste Action Week-et.
Kapcsolódó cikkeink
Mesterséges intelligenciával csökkenti az élelmiszer-pazarlást a Carrefour Belgiumban
A Carrefournak nap mint nap 40 000 lejáratközeli árucikket kell…
Tovább olvasom >Az AI segítségével csökkenti az élelmiszerpazarlást a Carrefour Argentínában
A Carrefour Argentina mind a 640 áruházában bevezette a Wasteless…
Tovább olvasom >Betiltaná a friss termények műanyagcsomagolását a brit Wrap
A Wrap nevű brit jótékonysági szervezet javaslatot nyújtott be a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >