59,4 millió euróból bővíti az Arla a krémsajtgyártást Dániában
Az Arla Foods 59,4 millió eurós beruházást jelentett be a dániai Holstebróban működő tejüzemének bővítésére.
Az Arla különleges receptúráinak és a felhasznált természetes alapanyagainak köszönhetően a krémsajt kategóriában jelenleg is meghatározó szereplő számos piacon.
A beruházással a vállalat krémsajtgyártó-kapacitása éves szinten 16 000 tonnával nő a mostani 119 000 tonnához képest. A Holstebró-i üzemben emellett jelentős mennyiségű – évente körülbelül 155 000 tonna – vaj és kenhető termék is készül.
– Krémsajtpiaci pozíciónk stabil, a kereslet pedig világszerte gyorsan nő. A mostani beruházással tovább tudjuk bővíteni kínálatunkat a fogyasztói igények minél hatékonyabb és jobb kiszolgálása érdekében – mondta David Boulanger, az Arla Foods ellátási láncért felelős ügyvezető alelnöke.
A fejlesztés részeként két kiskereskedelmi és vendéglátóipari csomagolási formátumok számára is megfelelő új töltősor kerül telepítésre, illetve a munkakörnyezet korszerűsítése is megtörténik: új irodaház és a dolgozók számára új öltözők is épülnek.
A bővítés 2028 januárjára készülhet el.
Kapcsolódó cikkeink
Bővíti sajtgyártó kapacitását az Arla Foods Bahreinben
50,9 millió eurót, azaz mintegy 59,4 millió dollárt invesztál az…
Tovább olvasom >Milliárdos bevételkiesést szenvedhet el a dán élelmiszer-kereskedelem a súlycsökkentő szerek miatt
Akár 1,2 milliárd dán korona (130 millió euró) forgalomkieséssel is…
Tovább olvasom >85 millió eurós beruházással bővíti németországi üzemét az Intersnack
Az Intersnack, Európa egyik vezető sós snackgyártója, 85 millió eurót…
Tovább olvasom >További cikkeink
Jason Momoával mutatkozott be Magyarországon a Meili Vodka
Az elmúlt két év egyik legtöbb díjat elnyerő vodkája (2…
Tovább olvasom >Szallas.hu: jelentősen nőtt az augusztus 20-ára és az ünnepet követő napokra szóló foglalások száma
Az augusztus 20-i érkezésre szóló szállásfoglalások száma 58 százalékkal nőtt…
Tovább olvasom >K&H: egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási viszonyok
Az időjárás ma már nem egy távoli, elméleti kockázat, hanem…
Tovább olvasom >