57 tonna dioxin-gyanús májas Magyarországon
A Kaiser-Food Kft. novemberben 42 tonna sertésmájat importált Írországból, ebből 29 tonna jelenleg még fagyott állapotban van, de egy részét feldolgozták és májas készült belőle.
A dioxin-gyanú hírére
az üzem visszahívta a forgalomba került
készítményeket, a fagyasztott májat pedig
zárolták. Budai Bernadett kormányszóvivő
elmondta: a cég saját költségén
megvizsgáltatja a fagyasztott sertésmájat és
a belőle készült terméket is, az eredményről
egy hét múlva szerdán tájékoztatnak.
Hogy a vásárlók az elmúlt egy hónapban
mennyi májast fogyasztottak el, csak később derül
ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Öt markáns trend alakítja a globális üzleti szolgáltatóközpontok jövőjét
A világ vezető üzleti szolgáltató vállalatai átfogó digitális stratégiákkal, generatív…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
Az élelmiszerhulladékot már rövid távon hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány…
Tovább olvasom >Túl sok az ipari kémia a tányéron: az ultrafeldolgozott élelmiszerek terjedése már az uniós szabályozók figyelmét is felkeltette
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF – ultra-processed foods) aránya drasztikusan megnőtt…
Tovább olvasom >