Parkot neveztek el a MIRELITE®-ről

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 07. 10. 11:00

A magyarországi márkák történetében nem sok védjegy mondhatja el magáról, hogy parkot neveztek el róla. Az 1945. év óta létező patinás MIRELITE® márka 2013 július 01.-én megélte ezt a napot, Albertirsa központjának parkja a MIRELITE® park nevet viseli.

A névadás nem véletlen, a településen található a MIRELITE® MIRSA Zrt. központja a védjegy tulajdonosa. A park a település vállalkozóinak, és a helyi önkormányzat összefogásából született állami támogatás nélkül, a tervezést a kivitelezést, illetve a nagyobb anyagi támogatást a MIRELITE® MIRSA Zrt-nek köszönheti a település. A parkot Losó Viktor tervezte a vállalat egyik igazgatója. Az 5500m2-nyi park kivitelezésére csupán 6 hét állt rendelkezésre, de így is sikerült határidőre megvalósítani a görög színházzal, cirka 5000 növénnyel, gyepszőnyeggel, öntözőrendszerrel ellátott parkot, tájépítész szakemberek szerint még Budapest sem büszkélkedhet ilyen színvonalú parkkal. A parkban az országos ismertségnek örvendő helyi művészek alkotása is helyet kapott. A szökőkutat, ami a település régi malmait idézi Várhelyi György készítette, a két településből született Albertirsát pedig Gérné Mezősi Aranka faszobra formázza meg.

A MIRELITE® márka nemcsak hazánkban, hanem 67 országban öregbíti a jó minőségű magyar fagyasztott zöldségek, gyümölcsök tésztás termékek hírnevét. A park méltán viseli a nevét, a település lakosai büszkén mondhatják a településnek van egy világhírű márkája, ami hazánkban a legerősebb magyar márkák közé tartozik. A park avatóján a helyi zenekar mellett a Kossuth díjas Sirkó László verssel köszöntötte az egybegyűlteket, a Himnuszt rendhagyó módon Szabó Sándor tárogatóművész kísérte. A Hétfő este 18:00-kor megrendezett avatóra cirka 600 fő látogatott el, ezzel megtöltve a parkot. Albertirsa központja mivel két település összeolvadásából született mindig is hiányzott, a vállalat társadalmi szerepvállalása lehetővé tette, hogy 2013 július 01-től Albertirsának egy igazi központja legyen. A jövőben a település önkormányzata is a park egyik szegletébe települ.

Kapcsolódó cikkeink