42 millió eurót ruház be a Coca-Cola HBC Italia abruzzói üzemébe
A Coca-Cola HBC Italia a tervek szerint 42 millió eurót ruház be abruzzói Oricola (L’Aquila) gyárába, ami kiemeli a régió jelentőségét a Coca-Cola HBC számára, ugyanis a vállalat jelentős mértékben hozzájárul a gazdaságához és a helyi foglalkoztatáshoz.
A The Coca-Cola Company Olaszországban vezető italpalackozójának beruházása keretében a gyár ez év végéig két új gyártósorral bővül aludobozok számára, ami az üzem történetében új fejezetet nyit, hiszen az korábban kizárólag újrahasznosított műanyagtermékekre (rPET) fókuszált. Az egyik gyártósor kifejezetten az energiaitalok számára lesz fenntartva.
A beruházás egyben a költségek csökkentését is eredményezheti, hiszen az 1 liter ital palackozásához szükséges energiamennyiséget több mint 25%-kal is csökkentheti.
Az 1988 óta működő Oricola üzem a működéséhez szükséges energiát fotovoltaikus és kapcsolt energiatermelő rendszerek alkalmazásával igyekszik előállítani, így csökkenteni a környezetre gyakorolt hatását.
Teljes kapacitáson az üzem a gyártási volument megduplázhatja és több mint 50 új munkahelyet hozhat létre.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Nébih: fémdarabok találhatók a Coca-Cola HBC Austria GmbH által gyártott egyes üdítőitalokban
Az osztrák hatóság az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén…
Tovább olvasom >Az Unilever 75 millió euró értékben fektet be Nyírbátorban
Új termékkategória és világszerte ismert szépségápolási márkák gyártási tevékenységét hozza…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >