40. Országos Borverseny
Idén 40. alkalommal adták át az Országos Borverseny díjait, a verseny bírálatának házigazdája a Kunsági borvidék volt. E szakmai megmérettetés nagy jelentőségre tett szert mind a szervező Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmai feladatai sorában, mind a megmérettetésben részt vevő borászatok körében. A magyar agrár-élelmiszeriparban a hazai borágazat piaci teljesítménye példaértékű – mondta el köszöntőjében dr. Nagy István agrárminiszter.
2019-ben a 2013-as évhez viszonyítva közel megháromszorozódott a nevezett tételek száma. Idén az Országos Borverseny legeredményesebb borászata egy nagy aranyéremmel, hat aranyéremmel és két ezüstéremmel a Koch Borászat lett a Hajós-Bajai és Villányi borvidékről.
A Borverseny további eredményei:
A kategóriák győztesei:
A legjobb fehérbor: Maróti Pince / Olaszrizling 2016
A legjobb rozébor: Bock Pince / Rosé Cuvée 2018
A legjobb vörösbor: Bodri Pincészet / Szekszárdi „Faluhely” QV
A legjobb gyöngyözőbor: Schieszl Borház / Puxrose 2018
A legjobb pezsgők: Sauska Pincészet Tokaj / Brut; Törley Pezsgőpincészet / François President Brut 2015
A legjobb természetes édes bor: Juliet Victor Winery / Tokaji édes Szamorodni 2017 //
Kapcsolódó cikkeink
Franc&Franc 2024: A fenntarthatóság útján
Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Villányi borvidék legmeghatározóbb szakmai- és…
Tovább olvasom >Keverd és kóstold!
Az elmúlt évek során számos olyan kampányt indított a Hegyközségek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >