4 millió fontot költ a brit Tesco iskolai zöldség- és gyümölcsprogramjára
A brit Tesco 4 millió fontot költ új programjára, amely 400 iskolában több ezer fiatalnak biztosít friss gyümölcsöt és zöldséget.
A British Nutrition Foundationnel együttműködésben létrehozott „Fruit & Veg for Schools” kezdeményezés keretében 140 000 diák napi egy adag gyümölcsöt vagy zöldséget kap majd. A program az ingyenes iskolai étkezést az átlagnál magasabb arányban igénylő tanulók támogatására fókuszál, és összesen 16 millió adag gyümölcsöt és zöldséget oszt szét, ami átlagosan 110 adagot jelent diákonként az iskolai év során.
A 11 és 18 év közötti gyermekeknek csupán 12%-a esetében teljesül a zöldség-gyümölcs fogyasztásra vonatkozó napi ötszöri ajánlás, és a Tesco arra számít, hogy a programban részt vevő gyermekek gyümölcs- és zöldségfogyasztása 23%-kal nő, és összességében hozzájárulhat a fiatalok egészséges táplálkozási szokásainak kialakításához.//
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Szénsavmentes proseccót dobott piacra az Aldi az Egyesült Királyságban
Egyedülálló újdonságot vezetett be az Aldi a brit borpiacon: megjelent…
Tovább olvasom >A Royal Maillel együtt telepít csomagautomatákat üzleteibe a Sainsbury’s
Hosszú távú együttműködésre lépett a Sainsbury’s és a Royal Mail,…
Tovább olvasom >25 új kényelmi üzletet nyit az Asda az év végéig
A brit Asda újabb lendületet vesz a kényelmi üzletek piacán:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: árréskorlátozást vezetne be a kormány a háztartási cikkeket árusító boltokra
A kormány szerdán tárgyalhatja, csütörtökön pedig várhatóan elfogadhatja azt az…
Tovább olvasom >Drágább Barbie, soványabb Heinz – Trump vámjai átrajzolják a globális fogyasztói piacot
Donald Trump vámpolitikájának hatása egyre több iparágat érint: játékgyártók, autóipari…
Tovább olvasom >Csaknem 20 százalékkal olcsóbb élelmiszerek? A kormány elégedett az árréscsökkentés eredmnyeivel
„Egyre több terméket lehet olcsóbban megvásárolni az árréscsökkentésnek köszönhetően, az…
Tovább olvasom >