Nagyot ugrott Romániában a kiskereskedelmi forgalom február végén, március elején
Február 23. és március 15. között 37 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában a koronavírus-járvány miatt – közölte pénteken a Nielsen nemzetközi piackutató cég.
A Nielsen Románia elemzői három hét alatt a legnagyobb növekedést a testápoló termékeknél tapasztalták, amelyeknek az eladása 65 százalékkal nőtt, az élelmiszerek értékesítése 42 százalékkal, a lakások gondozására, tisztítására alkalmas termékekből 23 százalékkal adtak el többet az előző év azonos időszakához mérten. Az eladások főleg a március 9. és 15. közötti időszakban ugrottak meg, amikor már a lakosság tudta, hogy a járvány elérte Romániát. Ekkor elkezdték korlátozni a kijárást, így megindult a tartalékolás. Például a halkonzervek eladása csaknem megháromszorozódott, szappanból és testápoló szerekből csaknem az ötszörösét adták el, míg a tészták értékesítése majdnem a négyszeresére nőtt a tavalyi év azonos időszakához mérten.
Romániában március 16-ától rendeltek el rendkívüli állapotot, szerdától szigorúan korlátozták a lakosság kijárását. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Júliusban 7,84 százalékra gyorsult az éves infláció Romániában
Júliusban 7,84 százalékra gyorsult az éves infláció Romániában – közölte…
Tovább olvasom >Romániában kevesebb vendég valamivel több éjszakát töltött júniusban a szálláshelyeken, mint tavaly
Júniusban 2,2 százalékkal kevesebb turista szállt meg idegenforgalmi szálláshelyen Romániában,…
Tovább olvasom >Okos bevásárlókocsi rendszert vezetett be a Carrefour Romániában
Új digitális megoldással forradalmasítja a vásárlási élményt a Carrefour Romániában:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvannak a Fenntarthatóság szimbóluma idei díjazottjai
A Trade magazin hatodszor hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot. A…
Tovább olvasom >Eltérően értelmezi a versenyhivatal vizsgálatainak eredményeit a kereskedelmi szövetség és a versenyhatóság
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH)…
Tovább olvasom >Rovaralapú élelmiszerek: miért nem váltják le a hagyományos húsokat?
Bár az utóbbi években a rovartenyésztést a hagyományos hústermelés környezetbarát…
Tovább olvasom >