Nagyot ugrott Romániában a kiskereskedelmi forgalom február végén, március elején
Február 23. és március 15. között 37 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában a koronavírus-járvány miatt – közölte pénteken a Nielsen nemzetközi piackutató cég.
A Nielsen Románia elemzői három hét alatt a legnagyobb növekedést a testápoló termékeknél tapasztalták, amelyeknek az eladása 65 százalékkal nőtt, az élelmiszerek értékesítése 42 százalékkal, a lakások gondozására, tisztítására alkalmas termékekből 23 százalékkal adtak el többet az előző év azonos időszakához mérten. Az eladások főleg a március 9. és 15. közötti időszakban ugrottak meg, amikor már a lakosság tudta, hogy a járvány elérte Romániát. Ekkor elkezdték korlátozni a kijárást, így megindult a tartalékolás. Például a halkonzervek eladása csaknem megháromszorozódott, szappanból és testápoló szerekből csaknem az ötszörösét adták el, míg a tészták értékesítése majdnem a négyszeresére nőtt a tavalyi év azonos időszakához mérten.
Romániában március 16-ától rendeltek el rendkívüli állapotot, szerdától szigorúan korlátozták a lakosság kijárását. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Eredményesek a ragadós száj- és körömfájás kapcsán megtett intézkedések
Eredményesek a magyar járványvédelmi intézkedések a ragadós száj- és körömfájás…
Tovább olvasom >Tovább ronthat a száj- és körömfájás-járvány a bolti árakon?
Ötven év után ismét megjelent Magyarországon a száj- és körömfájás,…
Tovább olvasom >Meglepően jól sikerült a január a kiskereskedelemben
A gyenge évzáráshoz képest 2,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, ami…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >