3400 üzletre bővítené hálózatát 2028-ra a horvát Studenac

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 09. 16. 09:14

 Jelentős potenciált lát a hálózatbővítésben Horvátország legnagyobb üzletlánca, a Studenac.

A horvátországi Studenac kiskereskedelmi lánc célja, hogy az elkövetkező öt évben 3400-ra növelje üzleteinek számát – számolt be a Novi List Dragan Baškarad, a vállalat vezetőségi tagjának az Amerikai Kereskedelmi Kamara és az Enterprise Investors magántőke-társaság által Horvátországban rendezett konferencián tett nyilatkozatára hivatkozva.

Baškarad a növekedési lehetőségeket a horvát kiskereskedelmi piac konszolidációjára, valamint a hagyományos üzletek által birtokolt 15%-os piaci részesedésre alapozza. Elmondta, hogy a Studenac ezeket a lehetőségeket akvizíciókkal és új üzletek nyitásával kívánja kihasználni.

A horvát kiskereskedelmi piac értéke több mint 10 milliárd euró, és az elkövetkezőkben a várakozások szerint akár évente 5%-kal is bővülhet, így 2028-ra elérheti a 13 milliárd eurót. Baškarad hangsúlyozta, hogy a Studenacot helyi kisbolt koncepciója különbözteti meg a többi kereskedőtől, és ez a vállalat gyors terjeszkedésének és sikerének egyik fő mozgatórugója.

A Studenac jelenleg több mint 1300 üzletet üzemeltet Horvátországban, és nemrégiben Szlovéniában is megkezdte terjeszkedését.

ESM

Kapcsolódó cikkeink