30 millió eurót költ a Diageo a Guinness 0.0 gyártására
A Diageo 30 millió eurós beruházással növeli a Guinness alkoholmentes változatának, a Guinness 0.0-nak a dublini St. James’s Gate gyárában történő gyártását.
Az italgyártó óriás célja, hogy a termelést közel megduplázza, így évente 176 millió korsó Guinness 0.0 készülhet majd a létesítményben – számolt be a The Drinks Business. Ezzel a mostani beruházással az elmúlt három évben már összesen 60 millió eurót invesztált a vállalat a termékbe.
Az alkoholmentes Guinness 0.0 népszerűsége jelentősen nőtt az utóbbi időben: a Food Manufacture által hivatkozott adatok szerint eladások 50%-kal emelkedtek 2023 február vége és 2024 február vége között.
A Diageo a Guinness 0.0 népszerűsítésére szeptemberben az először Írországban, majd az Egyesült Királyságban is elindított tesztelést kiterjesztette, minek eredményeként már több pubban és futballstadionban csapolható az alkoholmentes Guinness – többek között a londoni Soho egyik pubjában is, ahol 6,35 fontért kapható egy korsó Guinness 0.0.
A Diageo közleménye szerint egyre több vendéglátóhely igyekszik kielégíteni az alkoholfogyasztás csökkentése iránti fogyasztói igényt. A vállalat ezért igyekszik kisebb léptékű teszteket indítani a pubokban annak érdekében, hogy még az ünnepek előtt több helyszínen legyen elérhető az alkoholmentes stout sör.
Kapcsolódó cikkeink
Gyenge negyedéves eredmények miatt kihívásokkal néz szembe az Anheuser-Busch InBev és a Carlsberg
A világ vezető sörgyártói, az Anheuser-Busch InBev (AB InBev) és…
Tovább olvasom >Száz százalék Guinness, nulla százalék alkohol
Újra meglepetéssel indul a száraz november, hiszen novembertől a Borsodi…
Tovább olvasom >Versenyjogi aggályok merültek fel a Carlsberg és a Britvic megállapodás kapcsán
Versenyjogi aggályokra hivatkozva hivatalos vizsgálatot indított az Egyesült Királyság Verseny-…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A hazai fogyasztás erősödik
A hazai fogyasztás erősödik, a belső kereslet és az ettől…
Tovább olvasom >Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >