30 millió euróból fejleszti finnországi sajtüzemét a Valio
A finn Valio tejipari vállalat mintegy 30 millió eurós beruházással bővíti a kelet-finnországi Joensuuban található üzemét, ahol egy új, automatizált sajtérlelő raktár épül 2027 végéig.
Az új létesítmény a meglévő üzem mellett kap helyet, mert a vállalat 2025 és 2027 között fokozatosan kívánja a gyártást a Vantaa-i telephelyéről Joensuuba áthelyezni – írja a Just Food a vállalat közleményét idézve.
A fejlesztés révén a szeletelt, reszelt és feldolgozott sajtok gyártása is Joensuuba kerül, minek eredményeképpen a teljes sajtgyártási folyamat egyetlen helyszínen összpontosul majd. A projekt keretében a meglévő érlelő raktárat is korszerűsítik, hogy fogadni tudja a Vantaából átköltöztetett gyártósorokat. A döntésről a Valio tavaly októberben tett bejelentést, amikor azt is közölte, hogy Helsinki Pitäjänmäki városrészében lévő raktárát Riihimäkibe vagy Tuusulába költözteti.
Petri Liukka üzemvezető szerint a bővítés körülbelül 100 új munkahelyet teremt az elkövetkező években, ebből 15 dolgozót már fel is vettek.
A joensuui üzem jelenleg a Valio sajttermelésének harmadát adja, évente mintegy 25 millió kilogramm sajtot és tejport állít elő 800 tejtermelő gazdaság által beszállított tejből. A termékpalettában többek között a Valio Polar, Salaneuvos, Viola, valamint a jövőben a Koskenlaskija, Aamupala, Olympia és Kippari sajtok is megtalálhatók lesznek. A termékek 20%-át külföldön értékesítik.
Kapcsolódó cikkeink
Megvette a finn Oddlygood a brit Rude Health márkát
A skandináv vegán piacon vezető finn Oddlygood felvásárolta az Egyesült…
Tovább olvasom >7 millió euróért veszi meg a finn Valio a Rasio növényi fehérje üzletágát
A finn Raisio élelmiszeripari vállalat 7 millió euróért értékesíti növényi…
Tovább olvasom >Az országosan egységes árképzésért kampányol a Lidl Finnországban
A Lidl Finnország az országosan egységes árakat támogatja, kritizálva a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >