30 millió euró beruházásával bővíti olaszországi tésztagyártását a Barilla
A Barilla 30 millió eurót invesztál a dél-olaszországi Foggia városában található üzemének bővítésébe, amely a robusztus textúrájú és egyedi eljárással készülő „pasta al bronzo” gyártására specializálódik.
Az olasz szakszervezetek (FLAI CGIL, FLAI CISL és UILA UIL) közös nyilatkozata szerint a beruházás nemcsak a meglévő munkahelyek megszilárdítását garantálja, hanem a foglalkoztatás bővülését is előrevetíti – adta hírül a Just Food.
A Barilla 2023-as éves jelentése alapján a vállalat 30 gyártóegységet üzemeltet világszerte, ebből 15 Olaszországban található. Az 1877-ben alapított, családi tulajdonú cég a világ egyik legnagyobb tésztagyártója, és 2023-ban 284,1 millió eurós profitot ért el, ami 23%-os növekedést jelent az előző évhez képest.
A vállalat az elmúlt évben újabb nemzetközi terjeszkedést hajtott végre: Pasta Evangelists márkájával – amelyet 2021-ben vásárolt meg – megnyitotta első friss tésztaüzemét az Egyesült Királyságban. Ez a lépés a Barilla visszatérését jelzi a friss tészta szegmensébe, amelyből az 1990-es évek végén kivonult.
Kapcsolódó cikkeink
Új formákkal és új külsővel tér vissza a Barilla Al Bronzo az USA-ba
A Barilla bejelentette, hogy az Egyesült Államokban újra kapható lesz…
Tovább olvasom >Globális innovációs központot nyitott Portugáliában, Olaszországban pedig növeli részesedését a Lidl
Portugáliában nyitotta meg két új globális innovációs központját a Lidl…
Tovább olvasom >Franciaországban és Olaszországban is elindul a Kaufland online piactere
A Kaufland online piactere 2025 késő nyarától Franciaországban és Olaszországban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Parázs helyzet
Az elmúlt évek inflációs hatása és az alapvető szükségletek drasztikus…
Tovább olvasom >Gluténmentesen is teljes értékűen
A gluténmentes termékek szegmense ma már a modern, egészségtudatos életmód szerves…
Tovább olvasom >Felpörgetve
Az energiaitalok piaca sikeres évet zárt 2024-ben, miközben egyre szélesebb…
Tovább olvasom >