220 éves cukrászda zárt be Pécsett
Pécsett a Király utcai épületben 1789 óta cukrászda üzemelt, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint azonban „törvényszerű a bukás” a jelenlegi körülmények között.
A korábban Éva néven futó 220 éves cukrászda a Caflish nevet a Svájcban született későbbi cukrászmesterről, Caflish Kristófról kapta, aki 1865-ben, 26 évesen került Pécsre. "A Caflish működtetői évek óta vívódtak, próbáltak küzdeni a szigorú szabályok és az irracionális bérleti díjak ellen" – mondta Háber Tamás pécsi vendéglős, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Időről időre újabb és újabb, mind keményebb feltételeket szabtak nekik: saját üzem építésére kényszerültek az udvarban, rendre emelték a bérleti díjukat. Háber Tamás szerint a megyeszékhelyen a vendéglátóhelyek egyharmada hamarosan megszűnik. Igaz, nyolc-tíz százalék „újratermelődik”, de a tapasztalt vendéglátós szerint, hiába hiszi bárki, hogy meg tudja váltani a világot, semmi garancia nincs arra, hogy a nulláról indulva hosszú távon talpon tudjon maradni, hiszen olyan magasak a költségek, olyan bonyolult a szabályozás, hogy szinte törvényszerű a bukás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >